– Imponerende snuoperasjon!

Han har fulgt godt med i det som er skjedd de siste ukene og månedene i Moss, og han er helt sikker på at MFK nå er på trygg grunn.
– 24 poeng på 11 kamper er imponerende, det er ikke mange klubber som har klart en tilsvarende snuoperasjon som jeg kommer på i farten. Som regel går det litt mer opp og ned, sier Scheie.

Han legger vekt på at det var et lurt trekk av ledelsen i Moss å engasjere Arne Erlandsen som ny trener. Erlandsen har den kompetansen, den erfaringen og det engasjementet som skal til. – Og så er han veldig opptatt av å vinne fotballkamper, og det er jo det som betyr noe når alt kommer til alt. Det hadde vært forferdelig om MFK skulle ha rykket ned i 3. divisjon, sier den kunnskapsrike og populære fotballkommentatoren.

Han håper MFK nå vil se framover og legge planer for et comeback til de øverste divisjonene i norsk fotball. – Med de flotte tradisjonene Moss har bør ambisjonene være å komme tilbake til Tippeligaen. Det er der klubben hører hjemme. Samtidig er det viktig å ta steg for steg, det må også være realisme i det som skjer – både sportslig og økonomisk, sier Arne Scheie.

Selv om han tror og håper MFK kommer tilbake i det gode selskap om ikke så altfor lenge, er han litt redd for at Sarpsborg 08 rykker ned fra Tippeligaen og at Fredrikstad ikke klarer å rykke opp med det første.

– Det er synd hvis fotballfylket Østfold blir uten representant i vår øverste divisjon neste år, men dere kommer helt sikkert tilbake, sier en både engasjert og optimistisk Arne Scheie. Han følger med på nesten alt som skjer i de fire øverste divisjonene i norsk fotball, i tillegg til det som skjer internasjonalt. Det Scheie ikke vet om fotball, er ikke verdt å vite.

I januar runder han 70 år!

(Tekst: Knut Hovland)