Ikke urent trav, Kvik !

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Klart regelverk
Regelverket er tydelig. Man kan kun benytte spillere på b-laget som ikke startet forrige a-kamp. I vårt tilfelle er a-laget våre seniorer i Adeccoligaen. I de første cuprundene pleier Moss FK og sikkert også andre lag, å benytte rekrutter. Spillerne man møter i de første rundene er ofte på samme ferdighetsnivå som rekruttene og man skjemmer seg ikke like lett ut. I dette tilfellet kom altså 3. divisjonsoppgjøret mot Lisleby mellom cup og serie for herrene. Tangen valgte derfor å slippe til ytterligere rekrutter, siden andre stilte fra start i cupkampen. Dermed satt Tangen igjen med en svært ung ellever mot Lisleby.

Sinte haldensere
Dette likte ikke Kvik Halden som bare fikk med seg ett poeng mot Moss II på eget gress. Haldenserne kniver med Lisleby om opprykk, og synes nok Fredrikstad-laget fikk det vel lett hjemme mot nettopp Moss II. Lisleby vant greit 3-0. Dermed taper Kvik Halden terreng.
Joacim Jonsson og Roar Hagen i Kvik Halden har et poeng. Nemlig at det ikke er rettferdig at topplagenes andrelag, som ofte ses på som utviklingsarena for de nest beste, ødelegger for de rene a-lagene i samme divisjon. Det er surt at kvaliteten treffer skjevt som i Kvik Haldens tilfelle. Vi ser det samme i Sprint-Jeløys avdeling, men her velger spillerne å se annerledes på det. Vi tror Kvik Halden har betydelig høyere ambisjoner enn Sprint-Jeløy med hensyn til plassering etter endt serie, og reaksjonen er derfor tilsvarende negativ.

Tangen uskyldig
Siden det er regelverket som hindrer andrelagene i å ha jevne mannskap fra kamp til kamp på banen, må man passe seg for å rette baker for smed. Kvik Halden bør skille snørr og barter, om man vil. Rune Tangen råder ikke over all verdens bred stall på seniornivå, men desto flere unge talenter mellom 16 og 18 år som banker på a-lagsdøra. Han råder i siste og avgjørende instans ikke over det faktum at andrelagene er plassert i det ordinære seriesystemet. Rune Tangen råder simpelthen ikke over regelverket.

Kvik Halden har rett, men…
Vi støtter imidlertid Kvik Halden i skjevheten som rammer tilfeldig, men kan ikke se at man tillater seg å antyde urent trav. At Rune Tangen og hans ledere skulle spekulere i å favorisere Lisleby foran Kvik Halden ved bevisst å stille et svakt mannskap, er å gå langt. For Joacim Jonsson er rimelig tydelig når han uttaler seg til Moss Dagblad: ”- Hvis man skal se kritisk på denne saken, så lukter det ikke bra av den…”

Siste ord er nok ikke sagt om andrelagenes tilstedeværelse i det ordinære seriesystemet. Foreløpig er toppklubbene enige om at andrelagene bør forbli nettopp der.

Kilder:

Moss Dagblad, Moss Avis og Halden Arbeiderblad

Se tidligere kommentar om andrelagene på mossfk.no ved å trykke på linken nedenfor: