– Ikke skremt av nivået

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)

-Vi slapp til HamKam litt for ofte på kantene, og gjorde det skummelt inne i boksen. Men stort sett var vi dyktige defensivt, og renset unna det som var, sier Geir Bakke etter kampen på lørdag.

-Tidvis slet vi veldig på midten, og vi ble halsende etter. Er forskjellen så stor som den så ut da?

-HamKam spiller 4-4-2, mens vi benytter en 4-3-3 formasjon. Det skapte undertall i vår disfavør ved enkelte anledninger, samtidig som kantene slet med å komme tilbake fra lange løp. Men jeg vil poengtere at dette er en kollektiv defensiv greie. HamKam har gode spillere med Tippeliga i kroppen. De spiller lurt og er gode med ballen, men vi må bare fortsette å fighte på vår måte i de neste oppgjørene. Det gjelder like mye om motstanderen heter Molde eller Skeid!

-Er du likevel skremt av nivået?

-Nei, for dette er vi klar over. Vi må gå på med dødsforakt og tro på det vi gjør. Vi har fått satt en ellever vi mener presterer opp mot det optimale nå. Vi kan ikke sammenligne oss med klubber som har 40-50 millioner i omsetning, men derimot få satt en gruppe som trives sammen. Vi har en fantastisk treningskultur og spillerne er like ambisiøse som kolleger som har direktørlønninger.

Geir Bakke jobber tett med spillerutvikler og juniortrenere for å få bygget opp dekning på alle plasser med talentene i klubben. Han sier det jobbes med holdninger, forståelse og innsats som til sammen skal gjøre ungguttene i stand til å ta steget helt ut og dermed bli reelle konkurrenter til de mer etablerte spillerne.