– Ikke sikkert det «årnær sæ» på søndag

– Ikke sikkert det «årnær sæ» på søndag

Søndag starter høstsesongen på Fredrikstad Stadion. Her er Ole Martins tanker om oppgjøret.

Hovedtrener Ole Martin Nesselquist (foto: Moss FK)

 

12 viktige kamper igjen, 12 kamper med samme potensielle gevinst: tre poeng. Den første mot rival og opprykkskandidat Fredrikstad FK. Et oppgjør som for mange eksterne betyr mer enn andre kamper. For supportere, samarbeidspartnere og mange frivillige betyr nok denne kampen litt mer enn en annen kamp. Det er et hatoppgjør mot FFK. Men for oss er det en kamp som alle andre; vi skal forsøke å være bedre enn motstanderen for å få med oss de poengene vi ønsker.

FFK lever i en litt annen verden enn det vi gjør. Spillere på heltid, et fullt støtteapparat og full administrasjon på heltid. Et anlegg som holder europeisk nivå, og muligheten til å trene hvor mye man ønsker. Og akkurat disse lagene, som har så mange fordeler, er det ekstra deilig å prestere bedre enn. Vi reiser til Fredrikstad med en soleklar ambisjon om å være det beste laget. Det kan vi også være. Og det handler kun om oss selv. I løpet av vårsesongen fikk vi bekreftet gang på gang at vi har et skyhøyt toppnivå, og det handler om å finne frem dette. Da vil Fredrikstad slite mot oss.

Nå starter høstsesongen, og det er en spennende høst vi har foran oss. Vi starter med et morsomt oppgjør foran veldig mye mennesker og jeg håper å se mye gult og sort på tribunen søndag. Vi har fått våre egne felt, og jeg regner med å høre Kråkevingen og MFK-supportere mer enn FFKs supportere. Vi vil neppe være flere enn dem, men vi kan være mer høylytt og synligere. Akkurat som vi skal være på banen. De tjener mer enn oss, de trener mer enn oss. Men det er vi som skal være synlige, og det er vi som skal spille skrikende god fotball.

«Det årnær sæ i Fredrikstad» sier de. Jeg er ikke sikker på at det gjør det til søndag. For da kommer mossingene.

La hjertet slå…

Med sportslig hilsen

Ole Martin