– Ikke meningen å opptre arrogant!

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)

Den siste tidens utspill fra Kvik Halden om at Moss ikke er «kollegiale» og stiller med det til enhver tid sterkeste mannskapet, har brakt flere på banen. Hærland ILs leder spør i et brev til mossfk.nos redaktør retorisk «…eller er det slik at deres egne behov går foran alt som heter moral og forpliktelser overfor andre lag?» og han «…synes imidlertid at MFK har vist en arrogant og lite smidig holdning overfor deres divisjonskollegaer i 3. divisjon og som sagt så tror jeg ikke det hadde vært så vanskelig å unngå en slik situasjon….»

– Er vi arrogante i Moss, Rune Tangen?

– Absolutt ikke meningen at Kvik eller andre skal oppfatte oss som arrogante, uten at jeg helt forstår hvordan det kan ha seg. Jeg forstår likevel klubbenes innvendinger mot regelverket, men det kan ikke Moss gjøre noe med. Man må da henvende seg til kretsen og forbundet, mener Tangen.
– Alle lag stiller vel med det laget man råder over og har tillatelse til å benytte til en hver tid, spør Tangen?

Andrelagene stiller gjennomgående aldri med samme mannskap til hver seriekamp, noe som skyldes flere forhold. Regelverket er én av årsakene.

– Gjør dere taktiske laguttak for å favorisere enkelte motstandere?

– Vi stilte selvsagt ikke med et svakere lag mot Lisleby for å ødelegge for Kvik. Samtidig skal Kvik være klar over at vi stilte med 8 juniorer mot nettopp Kvik, og tok likevel med oss ett poeng hjem til Moss, poengterer Tangen.

Og Tangen forteller at Trøgstad/Båstad fikk verre medfart da laget hans slo dem 6-0 før kampen mot Notodden. Det samme laget stilte til start i Notodden, en kamp Moss brukte til å rette på den stygge bortestatistikken ved å vinne 2-0. Årsaken til at samme mannskap startet de to kampene, ligger i treningen det ga for spillerne å møte lavspillende lag som Trøgstad/Båstad, forteller Tangen.

– Jeg tror det er viktig at hvert lag tenker mest på sin egen stall, og får mest mulig ut av den. Det beste laget gjennom en hel sesong vinner uansett alltid serien, avslutter Rune Tangen.

Rune Tangen ser ingen grunn til å utdype dette ytterligere og legger ballen død.