IK junior: Moelven – Moss FK 2-2 (1-2)

Moelven – Moss FK (1-2) 2-2

Målscorer Moss FK:
0-1 Martin Holmen
1-2 Martin Holmen

Moss stilte med følgende 11’r
Anders Pedersen, Jørgen Skifterud, Bjørn Erik Dørre, Mads Kaxrud, Øystein Jacobsen, Anders Hegglund, Mats Stolinski, Marius Henriksen, Martin Holmen, Alexander Backhe, Henrik Bakkerud.

Vi gikk ut i stort tempo og fikk presset Moelven bakover på banen. Vi skapte sjanser allerede fra start av i kampen og vi hadde Moelven der vi ønsket. Etter ca 15. minutter kommer Martin Holmen seg fri på sin høyreside og skjærer inn foran mål. Her er gutten fra Røros like kald som vinter-temperaturen i hans hjemby, og han setter ballen kontrollert bort i lengste hjørne.

Vi har nå full kontroll i denne kampen, og vi fortsetter å skape sjanser. Moelven er sjelden på besøk, men etter ca 20 minutter er det på besøk på vår banehalvdel. I en kamp om ballen blir vår ene midtstopper, Bjørn Erik Dørre, stemplet stygt i magen. Han går natuligvis ned for telling og har det meget vondt. Plutselig reiser Dørre seg og gir Moelven-spilleren en liten dytt. Moelven-spilleren faller meget lett. Dommeren gir da Bjørn Erik direkte rødt kort. Det røde kortet er vi enige i, men at han i etterkant har fått to kampers karantene er hårreisende. Akershus fotballkrets har lagt all vekt på rapporten fra dommeren, og ikke lagt noe vekt på vår innsendte rapport. Kjedelig.

Moelven-spilleren fikk ikke gult kort i det hele tatt, noe som virker meget rart sett fra vår side. Å reise seg og dytte Moelven-spilleren er også helt unødvendig av Bjørn Erik Dørre. Han må skjønne at en slik reaksjon fører til kort, og det er det siste vi trenger nå. Han var inne i garderoben i pausen og beklaget seg til de andre spillerene, og vi lar nå denne hendelsen ligge.

Resultatet av utvisningen blir at vi må ta ut Henrik Bakkerud, og sette inn en ny Midtstopper. Den nye midtstopperen er Anders Sætra (lillebroren til Emil) og han gjør en god jobb. Likevel mister vi noe av taket i kampen. Moelven får flyttet spillet høyere. Ikke lenge etter utnytter de av vi ikke klarer å få vekk ballen i forsvaret, og setter inn utligningen. Likevel går vi på nytt opp i ledelsen etter at Martin Holmen på nytt har satt ballen bak Moelven-keeperen. Martin blir spilt gjennom av Alexander Backhe. De to guttespillerene har vist i flere kamper at de har et godt samspill, og gjør det på nytt i denne kampen.

I andre omgang blir vi presset noe tilbake av Moelven, men i starten av omgangen har vi noenlunde god kontroll. Utover i andre omgang skaper de større og større sjanser, og de har blant annet to skudd i stolpen. Vi skaper også noen sjanser, men de blir færre og færre utover omgangen. Moelven er farlige på dødballer, og det er også der utligningen kommer ifra. Vi klarer å få klarert en gang, men på bølge nummer to glipper markeringen, og en Moelven-spiller klare å få headet inn 2-2 med 3 mossespillerer og keeper rundt seg. Svakt. Etter dette ebber kampen ut med 2-2, noe vi før kampen hadde vært svært skuffet over, men i ettertid er det et OK resultat sett ut ifra at vi spilte 70 minutter med 10 mann.

– «Jonne» og Lars