Hva nå, «kællær»?

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Bortepoeng?
Så hva nå? Kan «kællane» levere varene nok en gang, denne gangen på bortebane? Så langt har vi tatt null poeng på utebane. Søndag bør være dagen for de første poengene. Vi forventer ikke 3 i akkurat denne kampen, men skal vi kjempe om tredjeplassen, må vi ta poeng i alle kampene framover. Vi tror nemlig at alle lag vil avgi poeng utover i sesongen. Slår vi alle lagene foran oss på tabellen de neste kampene, er vi definitivt tilbake. Det gjelder å ha «trua».

Spissene må score
Det er en forskjell på å spille bra og score. Eksemplevis Aalesund spilte svakt på Melløs, men har spillere som scorer fra alle vinkler. Det ble det 5 mål av på en dårlig dag spillemessig. Det hjelper veldig på resultatet å score mål, altså! Derfor må spissene snart få det til. Knut Hovel Heiaas og Steffen Nystrøm, som trolig er dem vi kan forvente skal lage de fleste målene for oss, har ikke fått det til foran «kassa». Jon-André Fredriksen kommer ofte på sine giftige raid bakfra, men avgjørende pasninger eller avlutninger har ikke lyktes før nå sist søndag. Vi har en midtstopper som er toppscorer så langt, men vi tror ikke på utsagnet at det «er det samme hvem som scorer». Den dagen det løsner for spissene våre, vil det skape en helt annen trygghet og selvtillit i laget bakover på banen.

Smartere valg
Vi skal ikke komme med en dyptpløyende analyse av hvorfor vi ikke får fram en storscorer i Moss, men postulatet «spille hverandre gode» har fortsatt sin berettigelse, selv etter «Eggen-perioden». Valgene spillerne foretar i siste fase av spillet er avgjørende for om målene kommer eller ikke. Det er bare å se med egne øyne. Man spiller hverandre ikke gode i tilstrekkelig grad. Smartere valg foran motstanderens sekstenmeter av hver enkelt spiller, vil skape farligere sjanser og oftere mål. Til slutt må vi bli frekkere. Den som husker Ole Jonny Henriksen i mossedrakta, vet hva vi snakker om. Siste kamp mot Sparta viste et litt frekkere Moss. Det ble det mål av, Jon-André !

Lykke til på søndag, «kællær»!