Høytflyvende kråker – det er høst !

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Riktignok skal vi holde an et øyeblikk. De tre nevnte spillerne, med helt ulik bakgrunn, erfaring og alder, har ennå ikke spilte ett eneste minutt. Det gjenstår å se om ledelsen i Moss har skutt gullfuglen. Men det smaker av fugl, om ikke annet. Og da er det ikke kråker som står på menyen…

Moss skal ut i en ny seriekamp, mot et lag uten fnugg av selvtillit. Sogndølingene har vel knapt gjort en så svak innsats de siste ti årene. For laget har ikke kapret mer enn ett poeng, og det kom i sist kamp mot Notodden. En sterkere åpning av sesongen hindrer at Sogndal er dumpekandidat. Enn så lenge.

Moss har intet press, verken bakfra eller ovenfra. Likevel snuser kællane på tredjeplassen. Det betyr litt å være med i medaljekampen, og attpåtil ha noen prosents sjanse til å rykke opp. Ingen tror noe særlig på det, men noen av oss håper i det minste. For den drevne tilskuer vet at tredjeplassen krever kvalifisering og man møter dermed god motstand. De fleste makter aldri å rykke opp fra kvalikplassen, av den simple grunn at laget som kommer ovenfra har mer å tape enn laget som overrasket seg selv med en tredjeplass. Stallen er gjerne ikke tilpasset Tippeligaen før opprykket.

Søndagens motstander, Sogndal, er jo i utgangspunket et godt lag. Moss tapte 2-0 for dem borte, men det var før Moss hadde begynt å ta poeng borte. Komplekset som Moss var nær ved å få klistret på seg, forsvant som dugg for sola en ettermiddag i Notodden. Og så begynte Sogndal å tape. Når sogndølingene entrer Melløsmatta, med ett poeng i lomma etter ferien, mot et mosselag som har tapt kun én kamp på eget gress: Ja, da skal det mer til enn medbrakt saft i bena. Det handler mye om psyke. Og om ganske mye annet.

Steffen Nystrøms avgang er mottatt med blandede følelser hos fansen. Det gis fornuftige forklaringer fra ledere og trenere på hvordan man kunne finne på å selge et så stort talent som endelig har begynt å score mål. Men det handler om følelser like mye som fornuft. Man blir glad i spillere som har vært i miljøet i mange år. Steffen er imidlertid ung og uferdig. Muligheten en spiller med utgangspunkt som militær ved Rygge Flyplass får i en klubb på det øverste nivået i Norge, er ikke dumt å gripe. Vi merket oss Steffen det første året han vikarierte som 3. divisjonsspiller på Moss II. Det var noe med kraften i beina, og så løp han så fort. Det har nå Strømsgodset sett og vil utvikle ham videre.

På tampen er det bare å tilføye at alle bør legge høstturen til Melløs og kikke på et lag i medgang. Kanskje får vi se dansk dynamitt i løpet av oppgjøret mot Sogndal. Det har blitt spennende å gå på kamp igjen på Melløs!