– Høyt tempo og konsentrasjon

Av: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Geir Bakke

-Hva er resepten mot naborivalen Sparta/Sarpsborg, Geir?
Den er at vi skal klare å holde et høyt tempo kampen igjennom, og at vi er konsentrerte i 90 minutter. Stramme og gode defensivt, sånn vi var mot FK Haugesund. Vi må være presise med ballen etter gjenvinning, og ikke minst må vi ta vare på ballen i de tre-fire trekkene etter gjenvinningen som gjør at vi får mobilisert for våre egne angrep. Det var vi gode til sist, og det er også noe vi har jobbet med denne uken. Det betyr i praksis at vi er gode og presise i kontringsfasen.

Mange av oss ble mektig imponert over innsatsen til gutta i kampen mot FK Haugesund. Hva har du å si om den kampen?
Vi var veldig gode mot etablerte spillere, som ble så frustrerte at vi fikk mer plass. Vi var flinke til å utnytte de rommene som var over hele banen. Gutta var også gode til å vende spillet og ikke minst til å komme rundt på kantene.
Kampbildet forandret seg veldig etterhvert og det kan det fort gjøre i denne kampen også. Vi vet jo at kampene preges av hvilket lag som scorer først.

Hvordan ser du på denne kampen kontra knallkampen mot FK Haugesund?
Sparta har jo forsterket seg en god del, de har et bra lag. De spilte 2-2 borte mot Sogndal sist, noe som er meget sterkt. De spiller i en 4-3-3-formasjon, og de er flinke til både å bruke bakrom og mellomrommet. Det er et lag som angriper med mye folk, så det blir nok ganske likt det vi møtte mot FK Haugesund.

Ungguttene våre har vist at de kan når det virkelig gjelder. Vil de stå sterkt foran laguttaket til denne kampen?
Uttaket er uavhengig av alder. Jørgen Horn og Morten Jacobsen er unge gutter, og de øvrige er ikke så gamle de heller. De sto frem sist og de fleste får muligheten igjen på søndag, fortalte Geir Bakke til mossfk.no.

Moss FK starter med følgende startellever: (4-4-1-1)

– Erik Holtan
– Tommy Edvardsen
– Vidar Martinsen

– Jørgen Horn
– Anders Juliussen

– Jon-André Fredriksen

– John-Andreas Husøy

– John «MO» Muiruri

– Morten Bruun Jacobsen

– Steffen Nystrøm
– Ben Wright