Høydramatisk på Melløs

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)

Moss FK – Bodø/Glimt 0-1 (0-0)
0-1 Olav Raastad (66)

Uheldig episode
Sesongens største skuffelse var å lese i ansiktene på Melløs etter kampen søndag kveld. Tøffe dueller og misnøye med dommeravgjørelser, skapte etterhvert en aggressiv stemning som utartet etter spilte 95 minutter. Til alt hell fikk vakter og støtteapparat hindret at Moss Fotballklubb kom i uheldig lys etter håndgemeng spillerne i mellom og anspent stemning mellom supportere på ståtribunen. Men med respekt å melde: Moss og kællane har seg selv å skylde at Bodø i det hele tatt fikk med seg poeng hjem til Nordland. Man må score på åpent mål, om ikke annet. Det gjorde ikke Moss og da taper

man fotballkamper.
 


Bom ga frustrasjon

Kampen startet frisk fra Moss sin side, med en rekke opprullinger både på sidene og gjennom midten. Bodø ble presset kraftig bakover, men sjansene som kan bedømmes som større hundre prosent, ga ikke uttelling. Øyeblikket var når Jon-André Fredriksen står alene på 7 meter og fyrer av rett på en Bodøspiller på streken. Vi som sto på tribunen vet hvor vi ville satt ballen, og frustrasjonen vokste seg stor på Store Stå. Den skulle ikke bli mindre.

Drittmål
Etter hvilen jevnet kampen seg ut, og spillet bølget fram og tilbake. Store sjanser ble brent fra begge lags spillere, men det skulle bli Glimt som greide å få hull på byllen.
Frustrerte kællær måtte nemlig se en forferdelig lompe av et frispark gå gjennom fingrene til Arnold Origi og rett i mål. Scoringen burde trolig vært annulert for dytting av keeper, men dagens dommer Svein Erik Edvardsen pekte mot midten.

Mye bra spill
En sjansemessig underholdende kamp fra begge lag, men Moss burde ledet med flere mål etter første omgangen på Melløs i dag. Med tapet spilte Moss seg ut av toppkampen før sommerpausen. Spillemessig er det likevel masse oppløftende å skrive hjem om. Det hjelper nok ikke så mye når man går poengløse av banen, men vi kan ikke skjønne annet enn at det bare er å fortsette i samme spor, justere noe og begynne å sette ballen i nota!

Arnold best
Best i dag var sisteskansen, Arnold Origi. En spiller som er lett i kroppen og viser at han stor rekkevidde både på strek og i feltet. I dag ble han for lett på frisparket som førte til 0-1. Om det var frispark, vil kunne diskuteres fram til neste kamp.

PS
Debutanten Jalal El Gharbi (22) debuterte i mossetrøya i dag. Han gjorde en habil kamp på høyresiden og viste prov på god teknikk. Sin unge alder til tross, virket han uredd og utfordret spenstig Glimts gode backer.
DS