Hør den nye MFK låten her!

Tenn Meg På (En Kæll Vil Alltid Forstå) av KRÅKELIV

Hvordan ble denne låten til, og hva handler den om?

– Låten ble egentlig til ved en tilfeldighet for et drøyt år siden. Jeg satt egentlig bare å spilte på gitaren og var på leiting etter gode melodilinjer, og plutselig begynte en låt å dukke opp. Akkurat det er alltid en god følelse, det å kjenne at en låt tar form. Det er ikke så ofte at jeg faktisk tar meg tid til å sitte å klimpre på gitaren lenger, derfor var det ekstra moro at det begynte å skje noe. I en tiårsperiode fra midten av 90 – tallet og fram til midten av 2000 – tallet skrev jeg masse låter, men de siste ti årene har det ikke blitt så mange. Rett og slett fordi jeg har prioritert familieliv og jobb. Tilbake til låten. Jeg syns egentlig spesielt versene var ganske fengende, litt popaktige, og ganske fort begynte jeg å leke med ideen om å lage tekst til en mer popbasert Mosselåt.

– Jeg ringte til Jan Vidar Jensen, gitaristen i bandet vårt, Silver Rockets, og han hjalp meg med å finne gitarhooket som jeg var ute etter, det du hører i starten på låten. Selve innspillingen og produksjonen sørget Øystein Pedersen, bassist i Silver Rockets og Morten Huseby, gitarist i Jack Stillwater for. Dette ble gjort etter nyttår i år. En stor takk til dem for arbeidet de la ned. For å gjøre låten litt annerledes ønsket jeg å få med meg kollegaen min i Smedhusåsen Barnehage, Marit Dahlby, på vokal. Hun har en vanvittig kul stemme, og heldigvis takket hun ja til å bli med. Resultatet syns jeg ble irriterende fengende og ikke rent lite harry, med en dæsj puddelrock – assosiasjon som krydder. Ikke har jeg hørt så mange fotballåter med kvinnelig vokal på heller, så det er kanskje noe som kan skille den litt fra mengden.


      Låtskriver og vokalist Royne Berget og vokalist Marit Dahlby fremfører denne flotte nye MFK-låten. (Foto: Lena Olsen)
 

– Selv om teksten for mange sikkert oppleves som banal og fryktelig enkel, så er den i hvert fall skrevet og ment med ekte lidenskap og kjærlighet til klubben i hjertet mitt. Du bytter ikke klubb selv om det går dårlig, ikke om det går dårlig i år etter år heller. Da er det på en måte sånn at logoen er tatovert innvendig og at jeg lever og ånder for de gangene kællane tenner gnisten min, sånn som mot i Fram Larvik i serieåpningen. Det var et adrenalinkick og et øyeblikk av pur glede.
– Som jeg sa på kick – off arrangementet når jeg presenterte låten: Selve låten er kort, veldig enkel, og det er veldig lite tekst å lære seg. Til sammen kan de elementene være en fordel både for de som syns låten er ok og for de som ønsker at den skal bli fort ferdig.
– Navnet Kråkeliv landet vi på fordi det gir assosiasjoner til både klubben og byen, i tillegg til at du kan legge mange forskjellige meninger i selve ordet. Jeg har lyst til å nevne at vi hadde en haug med navneforslag på blokka vår, og at samtlige ansatte i barnehagen deltok i avstemmingen som avgjorde hvilket navn vi til slutt endte opp med. Så takk til dere også. Bra stemt! 

LAST NED MFK-LÅTEN GRATIS HER (Tenn Meg På (En Kæll Vil Alltid Forstå) av KRÅKELIV)

Det er noen år siden det ble laget en ny MFK-låt, var en ny låt etterlyst av tilhengere av klubben?

– Jeg kan vel ikke akkurat påstå eller skryte på meg at det har kommet noe direkte ønske til meg om å lage en ny MFK – låt, men som supporter selv syns jeg det er moro når det dukker opp nye supporter – låter. Det skader ikke med litt variasjon over høyttaleranlegget på Melløs. Ikke det at de eldre låtene ikke skal spilles, for de er en viktig del av historien til klubben, og bringer fram minner og følelser hos folk, men det er moro at det innimellom blir laget noe nytt også. Den forrige Mosselåten som ble lansert, tilbake i 2012, Vi Kan Gå På Vann med Silver Rockets, har jeg også skrevet. Sånn sett er det kanskje lurt å ligge litt lavt i terrenget framover, sånn at ikke folk får overdose av meg og prosjektene mine. I utgangspunktet har jeg nemlig ferdigskrevet tre – fire andre Mosselåter også, og det skjønner jeg kan bli litt overkill.

– Som en kuriositet kan jeg nevne at det på et styremøte for ca. 1 og en halv måned siden ble snakk om at det hadde vært moro å ha en ny låt å presentere i år, en låt som folk kunne lære seg, om stolthet til klubben. Opptil flere klubber har jo faste låtinnslag før kampen setter i gang, og som blir en del av identiteten til supporterne og klubben. Da måtte jeg jo bare si at, joda, jeg har en låt som er nesten klar, ikke det at akkurat min låt nødvendigvis er riktig låt i en sånn type setting, men det var jo en artig tilfeldighet uansett. Jeg håper i hvert fall at de fleste vil like låten, for da har jeg og Marit kommet helberget i mål, avslutter en fornøyd Royne Berget.

 
Riktig god helg og heia Moss FK!