Hjemme tja, borte best…

I nydelig vårvær var rammen rundt kampen satt, og MFK fosset i angrep fra første spark på ballen. Etter et drøyt minutt ser Pors ut til å ha rimelig kontroll på ballen, men Jon Andre Fredriksen forfølger spiller og ball ned til dødlinja og vinner den tilbake. Pasningen til en helt umarkert Håvard Sakkariassen omsettes i dagens første nettkjenning på kunstgresset i Porsgrunn.
Et kvarter ut i omgangen setter Moss nok en ball i nota, men dommer dømmer feilaktig for offside da to blåkledde står på målstreken i det ballen settes i mål. Moss lar seg ikke affisere av annuleringen, og ti minutter senere blir nettkjenningen omsatt i scoring etter alldeles nydelig MFK-spill. «Sakka» spiller vegg med Fredriksen og alene med superveteran Einar Rossbach gjør nordlendingen ingen feil. Så faller Moss litt sammen og slipper Pors inn i kampen igjen, etter 35 minutter feilberegner Haraldsen spretten på kustgresset og ballen havner i føttene på Sandro Occhipinti som reduserer til 1-2. I denne perioden av kampen ser med mer ut som Pors vil utligne før pause, men Gard Kristiansen feiler den muligheten av banen når han omsetter Sakariassenens presise innlegg til scoring.

Moss åpner andre omgangen også med scoring da Sakrariassen sørger for uekte hat-trick på ei lompe av et innlegg. Headingen går i be over keeper og i mål og dermed leder Moss 4-1. Desverre setter Haraldsen kneet til på et Pors-innlegg seks minutter senere slik at kampen ender med sifrene 4-2. 510 tilskuere får se at Moss trives godt på flatt og jevnt underlag og spiller fin og underholdene fotball på gode baner som kunstgresset i Porsgrunn. Bortsett fra to unødvendige baklengsmål var dette et fint skritt i riktig retning etter to hjemmekamper med klisterføre under skoene. Jon Andre Fredriksen var belønnet med å starte kampen etter god innsats i 3.divisjon, og tok vare på sjansen. En meget god Jon Andre la opp til hele tre av Moss’ fire scoringer.

KAMPFAKTA
PORS GRENLAND – MOSS 2-4 (1-3)
Pors stadion
Tilskuere: 510
Dommer: Tom Harald Hagen, Grue IL
Gult kort:
Patrice Bernier, Rob Friend, Moss
Marius Solberg, Pors
Rødt kort:
Vetle Odden, Pors (84)
Mål:
0-1 Håvard Sakariassen (2)
0-2 Håvard Sakariassen (25)
1-2 Sandro Occhipinti (35)
1-3 Gard Kristiansen (45)
1-4 Håvard Sakariassen (53)
2-4 Tom Reidar Haraldsen (Selvmål 57)

Tekst: Kay-Tore Tveter