Her er MFKs nye sisteskanse

Her er MFKs nye sisteskanse

24-årige Evan Alexandrow-Ridley (t.h. på bildet) har signert kontrakt med Moss Fotballklubb og blir å se på Melløs de kommende ukene.

Sisteskansen Anders Gundersen ble som kjent skadet under kampen mot Egersund nylig, noe som førte til at klubben kun sto ingen med én A-lagskeeper, nemlig Andreas Wasenius. Heldigvis har sistnevnte virkelig levert varene i de to kampene han har spilt og holdt nullen mot både Lyn (0-5) i cupen og Sola (2-0) i serien. Men for å gi ham en bedre treningshverdag og ikke minst skape konkurranse på keeperplassen, har Evan Alexandrow-Ridley blitt hentet inn fram til Anders Gundersen er tilbake igjen. Det er altså snakk om en kontrakt som varer fram til juli-måned.

– Vi skulle jo egentlig aldri havnet i denne situasjonen, for vi skulle hatt tre keepere før sesongstart, forteller MFK-trener Marijo Jovic.

– Nå har vi signert Evan, som gir bedre kvalitet på treningene og bidrar til en bedre treningshverdag. Andreas Wasenius har gjort en god jobb de siste ukene og tok virkelig vare på sjansen han fikk. Nå blir det spennende å se de to på treningsfeltet sammen. Det er viktig å ha to gode keepere i klubben og den som presterer best får muligheten i kamp. Så enkelt er det, fortsetter han.

Det er tidligere kollegaer av Marijo Jovic som har tipset om 24-åringen og det endte til slutt opp med en korttidskontrakt.

Erfaring fra høyt nivå

Evan Alexandrow-Ridley har to statsborgerskap og har spilt på høyt nivå i begge landene. I Litauen har han faktisk spilt på øverste nivå og var for noen år tilbake med i Champions League-kvalifisering. I Australia har han spilt på nivå 2, noe som også er meget bra.

– For oss var det viktig å få inn profesjonalitet. Han har mange likheter med Anders Gundersen og han er en person som klarer å tilpasse seg laget godt. Det er en vinn-vinn-situasjon for alle å få inn Evan. Det er viktig med konkurranse innad i laget, uttaler Jovic.

Nykommeren selv er meget positiv og ser fram til de kommende ukene på Melløs.

– Det føles bra å være her. De har hatt god start på sesongen, så det er et bra sted å komme til. Nå skal jeg jobbe for å holde det gående og bidra med det jeg kan i laget, sier nysigneringen, som har blitt overrasket over fasilitetene:

– Det er min første dag her og jeg trodde ikke at det skulle være så profesjonelt på det tredje nivået i norsk fotball. I tillegg ser det ut som en sterk liga, skryter han.

Ønsker velkommen

Evan Alexandrow-Ridley får riktig nok knalltøff konkurranse fra formsterke Andreas Wasenius. Sistnevnte regner også med at nysignerte Ridley kommer til å bli viktig i treningshverdagen på Melløs.

– Det er alltid viktig å ta to keepere slik at det blir god kvalitet på treningene. Og det er jo nettopp det som er tanken nå, sier han.

Neste kamp for MFK er borte mot Arendal førstkommende lørdag. Moss ligger som kjent på 2. plass på tabellen med ni poeng på fire kamper.

© 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design