Heldig poeng på Briskeby

Av: Andreas Kalgraff(andreas@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm(alvin@mossfk.no)

Briskeby stadion
Tilskuere: 2824

Moss spilte med følgende spillere:
Arnold Origi – Tommy Edvardsen, Fabien Vidalon, Daniel Reinoso Herrera, Amin
Askar – John Andreas Husøy(Gudbrand Ensrud i 20.), Christian Michelsen, John
Muiruri – Jonas Krogstad, Steffen Nystrøm, Jon-André Fredriksen(Andreas
Strand i 14.)


HamKam – Moss 1-1 (1-1)
1-0 Kienast (17)
1-1 Selvmål (28)

Heldig, men kunne vunnet
Moss var svært heldige som fikk med seg ett poeng lørdag kveld, selv om de fikk et merkelig
annulert mål rett før slutt. Nystrøm kastet inn, men hadde begge skotuppene inne på banen. Linjemannen sto og viftet med flagget i to minutter, og fortsatte standhaftig å vifte etter at dommeren hadde dømt 2-1 til Moss. Spørsmålet er om annuleringen var korrekt ettersom føttene til Nystrøm tangerte streken. Her må vi overlate svaret til dommersjef Rune Pedersen, men en seier ville uansett virket flatterende.

Tabbemål
Origi har kanskje vært Moss` beste spiller etter han debuterte tidligere i år, men i dagens toppkamp hadde han ikke sin beste kamp.
1-0 målet kom etter en corner som Origi plukket enkelt ned og satt i gang spillet kjapt. Alt for kjapt for mossespiller Husøy, som ikke fulgte med. Dermed kunne Ham Kam ved Kienast bare snappe opp ballen på 20 meter og lobbe den i det tomme
målet.

HamKam spilte, Moss kontret
Hele kampen var et langt Ham Kam angrep med unntak av sporadiske kontringer fra Moss. Særlig på venstrekanten ved Amin og Jon Andrè var moss farlige i den første omgangen, men det var ikke veldig rettferdig at Moss reduserte i
det 28.minuttet. Haagenrud (Ham Kam keeperen) slo ett mosseskudd rett opp i været, og når
ballen dalte ned igjen, bokset han ballen i eget mål via ansiktet på en Ham
Kam spiller.
Etter ytterlige store HamKam-sjanser før pause, gikk lagene til pause på stillingen 1-1.

Streng linjemann
Med mosseøyne skjedde det ikke noe særlig før Nystrøm tok ett innkast på HamKam’s banehalvdel. Etter litt frem og tilbake fikk Krogstad ett hode på et innlegg og sendte Moss i ledelsen. Trodde alle. Men på motsatt banehalvdel hadde assistentdommeren vinket for ett «overtramp». En streng avgjørelse som kostet Moss to poeng i dagens kamp. Men alt i alt bør Moss være tilfredse med at de fikk poeng i det hele tatt.
Ham Kam var det beste laget på Briskeby, men klarte aldri overliste Origi mer enn én gang. Daniel Reinoso og John «Mo» Muiruri var Moss’ beste spillere i dag.

Moss stilte med samme lag som slo Mandalskameratene sist, med unntak av at
Nystrøm spilte i stedet for en suspendert El Haj.