Hegglund tar farvel med MFK

Fakta

Navn:
Anders Hegglund
Alder:
19
Født:
Fredrikstad
Oppvokst:
Askim
Posisjon:
Midtbane
Klubber:
Askim – Moss

Forhistorien
Anders Hegglund kom til MFK som førsteårs-gutt, da som 15 åring. Det var faktisk tidligere trener Kjetil Roer som hentet unggutten til Melløs klubben. Her ble han i ett år som mossespiller, men grunnet all pendlingen mellom Moss og Askim så vendte unggutten nesen hjem til sin moderklubb Askim igjen. 

– Etter halvannet års tid tok Joakim Klæboe kontakt med meg igjen for en overgang med retur til MFK. Noe som passet meg veldig bra siden jeg kunne kombinere det med utdannelsen min på Wang Toppidrett som jeg avsluttet nå for få uker siden.

Pliktene kaller
– I juli drar jeg til Madla i Stavanger hvor jeg skal gå på rekruttskolen,KNM Harald Hårfagre. Det er en felles rekruttskole for både sjøforsvaret og luftforsvaret, jeg selv skal i luftforsvaret, legger han til. Under oppholdet på rekruttskolen må jeg legge fotballen litt på vent, ihvertfall i to måneder. Da får jeg holde meg i form med det andre som de har å tilby av aktiviteter. Det vil nok med stor sannsynlighet bli en ny klubb for meg, men det blir der som jeg skal tjenestegjøre ferdig. Sjansen for at det kan bli Rygge flystasjon er tilstede, hvis ikke jeg heller vil oppleve andre deler av landet.

Bare positive minner
– Tiden som jeg har vært her i klubben de siste to årene har vært veldig bra. Både utfordrende og lærerikt med tanke på hvordan jeg skal fungere som fotballspiller på det mentale planet. Miljøet her i juniorstallen er helt unikt, det er en herlig og flott gjeng med talentfulle fotballspillere som garantert vil nå langt i denne populære idretten.

– Under Jon Eirik Ødegaard som trener så har jeg fått en meget god utvikling når det gjelder den ferdighetsmessige biten kombinert med utdannelsen på Wang i tillegg.

Reiser fra et formsterkt lag
– Jeg er kjempefornøyd med juniorlagets innsats så langt i serien, vi ligger for tiden på 3. plassen og er en kamp unna halvspilt sesong i interkretsserien. De fleste av spillerne er i veldig god form for tiden, her er det kamp om de elleve plassene på hver eneste trening. Vi har en bred spillerstall som gjør at vi klarer å holde det høye nivået selv om vi mister spillere til rekrutt og A-laget, det sier sitt om denne viljen hos unggutta. Her gir samtlige jernet for både drakt og klubb, det imponerer meg veldig. Jeg er jo en av de eldste gutta her på laget, faktisk.

Artikkelen fortsetter under bildet 

Juniortrener «Jonne» i bakgrunnen synes det blir trist at Anders Hegglund nå skal forlate spillergruppen hans, og ønsker han lykke til videre. Nå er det bare å ale frem nye unggutter, sier han til mossfk.no (Foto: Alvin Holm)

Blir vemodig å forlate klubben
– Jeg må innrømme at jeg gruer meg med tanke på å forlate juniorlaget som er en sammensveiset gjeng med gode kamerater som har holdt mye sammen også utenom treninger og kamper, sier Hegglund stille og titter ned i bakken. Tydelig at dette er tungt for unggutten, forståelig nok.

Avskjedshilsen til gutta
– Jeg er knallfornøyd med de to sesongene som jeg har vært her i MFK. Ønsker hele laget og klubben alt godt og lykke til videre med både det sportslige og ikke minst de økonomiske. Takk for all hjelp til et flott trenerteam og støtteapparat med en spesiell hilsen til » alt mulig mannen» -Øyvind Horten for kjempeinnsatsen sin, runder Hegglund av til slutt.