Harmonere med forventningeneNy Tippeliga-modell. Det har svirret mange forklaringer i lufta siden søndagens kamp mot Hødd. Kampen var premieren på en forventet jubelsesong. En sesong hvor 3 lag rykker rett opp og det fjerde får en mulighet etter serieslutt. En ny serieordning er altså på gang foran 2009, eller rettere sagt en økning i antall lag til 16 tippeligaklubber. Det harmonerer med svenskenes modell, men bare rett sør for oss har danskene nøyd seg med 12 lag i den ypperste ligaen. Endringen øker Moss sine sjanser for spill i den gjeveste serien.

MFK ønsker å være en åpen klubbVil være attraktive. Moss Fotballklubb har satset mye på å gjøre klubben mer attraktiv. Ledelsen ved styret har flesket til med et ekspansivt budsjett og en strategi det lukter vilje av. Kritikk pådrar man seg visst uansett, enten man er beskjeden eller pågående med pengene. ”Høna og egget”-diskusjonen løper langs flere linjer både i klubben og utenfor: Hva er årsaken til at Moss ikke har maktet å ta det siste steget tilbake i toppen av norsk fotball? Er det på grunn av penger, eller manko på sådan? Er det på grunn av liten entusiasme i befolkningen rundt laget? Er klubben og dets medlemmer for nærsynt? Er vi en lukket klubb og er dermed ingen attraksjon verken for spillere eller tilskuere? Hva skaper suksess i et lag? For tiden sitter noen av oss og diskuterer en kommunikasjonsstrategi for klubben. Ledelsen trenger konstruktive innspill fra leserne og fra dere som kommer på kampene. Og fra dere som ikke kommer, men kunne ha kommet dersom…                                                                                        


Vis at vi skal rykke opp! 2000 kom for å se Moss spille mot Hødd. Veldig bra det! 3000 hadde vært knallbra. Men også vi som bidrar direkte inn i klubben skjønner at det er sportslig suksess som teller for at folk kommer. En sjelden bred og god 2008-årgang i A-stallen har fått ekspertene til å dytte oss lenger opp på tabellen, og enkeltspillere trekkes fram i riksavisene. I den grad dette gjøres i riksmediene. Forventingene er større også i Moss, spesielt etter en solid vinteroppkjøring. Derfor kom Ulf/Hødd-oppgjørene som en ubehagelig påminnelse om tidligere års fadeser. Poengtap mot antatt svakere lag når ambisjonen er Tippeligaspill harmonerer ikke. Oppgjøret sist søndag skuffet supporterne så langt inn i den mossianske fotballsjelen at kællane bør bruke alle tenkelige, dog lovlige, midler til å vise hvorfor vi skal rykke opp i år. Kan Tommy og de andre lykkes igjen?


 


Omstilling viktig. Sandefjord er intet dårlig lag. Et understatement! Vestfoldingene har ikke overbevist, de heller, men huser spillere som har følt litt på toppnivået i norsk fotball. Men det passer Moss bra. Det er ikke til å komme fra at ”spillestilomstilling” er kællanes akilleshæl. Vi trenger ikke frykte det i samme monn på søndag. Til det er Sandefjord «for lik» Moss.  Formasjoner, samtidighet i bevegelser og ikke minst bevegelse i det hele tatt (!), er forhåpenligvis tilbake i laget. Likevel sitter flere av oss igjen med en følelse av at det for ofte oppstår forvirring i laget når motstanderne har andre bevegelser og spillemønster enn spillerne forventer. Omstilling i kamp er like viktig som forberedelsene til den samme. Man må kunne forvente at trenerteamet har plan B med seg til benken, og står klar på  linja til å iverksette den når ting tuvler seg til.


 


Martin er en svært ung spiller på høyt nivå!Prestasjonsidrett. Men spillerne må også kjenne sin besøkelsestid. Man er på jobb og skal levere. Vi trenger ikke nevne at de er betalt for det. Men så enkelt er det dog ikke! Det handler like fullt om at de 22 er en del av Moss Fotballklubbs fortløpende kommunikasjonsstrategi. Spissformulert kan vi si at uten deres bidrag (les: innsats, underholdning) på banen kan MFK drive kvalitetsstemplet breddeidrett og sende talentene til Fredrikstad. Det siste er en såpass stygg tanke at mer enn brorparten av kællane vil legge inn massiv egentrening om trusselen skulle bli overhengende.
Samtidig har fotballen på mange måter blitt nådeløs. Det er viktig at den ikke blir humørløs. Vi skal ikke glemme presset mange unge spillere kjenner og erkjenne det når vi feller vår dom fra Store Stå. Nå er vi i ferd med å få lokale profiler. Publikum kan bidra til at disse kan dyrkes fram og til slutt profilerer Moss Fotballklubb utenfor Melløs. Da er det moro å være mossing!


Fyll din rolle! Ta tyren ved hornene, kællær! Klubben har lagt lista. Coaching på feltet og ”ha trua” vil bringe de elleve inn i flyten igjen. Vi som står ringside kan ikke gi opp etter to serieomganger: Vi må ha trua!  Derfor bør kampen mot Sandefjord bli svært godt besøkt. De svarte og gule trenger medgangssupporterne på tribunene igjen. Slikt kan det bli mye medgang av! Vi ses på Melløs da? Melløs er vårt fort! Det er ikke stengt for noen!


 


 


(Alle foto: Alvin Holm, mossfk.no)