– Har trua på opprykk

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Fakta

Gudbrand Ensrud

Kallenavn: «Gubben»

Posisjon: Midtstopper

Draktnr: 2

Alder: 29

Fødselsdato: 21.06.1977

Høyde: 1,95

Vekt: 95

Tidligere klubber:

– Fjellhamar, lillegutt – smågutt
– Lillestrøm, jr/a-lag (5 år)

– Skjetten (3 år)

– Lyn (2 år)

– Hønefoss (3 år)

– Casino Bregenz (Østerrike)
– Chemnitzer (Tyskland)
– Moss FK 2007

Har du hatt kontakt med Moss Fotballklubb over lengre tid?
– Faktisk ikke så veldig lenge, for første kontakten var i romjulen. Da var MFK den første klubben som viste interesse for meg som forsterkning foran 2007 sesongen.

Både Sogndal, Kongsvinger, Notodden (nyopprykket), Skeid (nyopprykket) og Hønefoss hadde også vist sin interesse for vår høye midtstopper Ensrud. Men det var heldigvis MFK som trakk det lengste strået denne gangen, og det setter vi pris på.

Hvorfor falt valget på MFK? Hva var avgjørende for deg som spiller?
– Det var ut ifra en helhetsvurdering, sentralt beliggenhet, kort vei til hjemstedet mitt i Lørenskog. Moss er også en klubb med lange tradisjoner i fotballmiljøet. Det er også en
spennende klubb med ambisjoner og som har satt seg et mål om å rykke opp til Tippeligaen
innen to år. Det har jeg så klart trua på, og har et ønske om å få være med å bidra til at
klubben kan komme opp i vår øverste divisjon igjen. Jeg legger heller ikke skjul på at trener Geir Bakke er en vesentlig faktor for at jeg valgte å bli mossespiller. Han var hjelpetrener i Skjetten når jeg spilte der for en del år siden. Jeg har også hørt veldig mye positivt angående miljøet her i klubben av tidligere MFK-spillere som Gard Kristiansen og Knut Hovel Heiaas, som jeg kjenner godt fra før av.

Hva tenker du videre fremover nå mot sesongen 2007. Hvordan vil det gå for MFK denne sesongen tror du?
– Vi er vel ikke blant favorittene til direkte opprykk, men vi bør vel ha det som mål å kunne kjempe blant de seks beste lagene i Adeccoligaen mener jeg. Det ble jo en 8 plass i 2006 sesongen med små marginer fra midten og opp som også førte til at det ble veldig jevnt mellom mange lag. Det er viktig at vi får en god gjennomkjøring med bra treningsmengder i vinter frem til sesongstart 9. april, det er også en viktig brikke i puslespillet for å få en god start på sesongen.

Fikk rødt kort på Melløs
Gudbrand Ensrud husker spesielt en hendelse som skjedde på Melløs stadion under en kamp mellom Moss – Hønefoss i den tragiske 2004 sesongen.

– Hjemmelaget Moss var knallsterke i denne kampen husker jeg godt, og hadde en klar ledelse
mot oss. Jeg var uheldig da jeg sto plassert inne i 16 meteren under en mossecorner, da ballen traff i bakken og spratt opp i hånden min. Det ble dømt hands og jeg fikk rødt kort, faktisk mitt første røde kort. Da var kampen allerede kjørt for vår del, og Moss vant fortjent 4-1.

På flyttefot til Moss
– Jeg og familien vil snarest mulig flytte til Moss, så derfor vil det bli hektisk de neste
ukene med å kontakte eiendomsmeglere med tanke på huskjøp. Det er en fordel å bo i nærheten av klubben som man spiller for, for å pendle mellom Lørenskog og Moss er ikke noe for oss. Min kone har fått jobb i et firma i Moss, og sammen har vi to barn. En på 13 mnd som skal i barnehage og en på 5 år som begynner på skolen neste høst, avslutter Gudbrand Ensrud som med sin familie skal bli boende i mossedistriktet ihvertfall de neste 3 årene.