Har blitt MFKer på rekordtid

Det nærmest lyser av øynene til Kjetil, som har hatt sine første to måneder hos oss, og drøyt det. Og fortsatt er det ingen anger å spore hos ham etter å ha takket ja til å være det klubben så sårt har savnet i mange år – en daglig leder.

– Det har ikke vært så mye tid til å reflektere, så jeg har nok ikke rukket å angre på noe enda, ler han, før han fortsetter:
– Så langt har Moss FK svart til forventningene, og mer enn det. Jeg finner ikke ord for den entusiasmen som finnes hos de som jobber for klubben, både frivillige og ansatte. Jeg pratet jo med MFK lenge før jeg fikk jobben. Og siden de første samtalene i fjor sommer har jeg vært imponert over jobben som gjøres, ikke minst av det arbeidende styret, som legger ned utallige dugnadstimer for klubben. Det er mange mennesker som jobber hardt for denne klubben uten noen form for egen vinning.

Og det mener han er unikt for Moss Fotballklubb.
– Ja, dette ser du ikke andre steder. Det går ikke en dag uten at en eller flere fra styret er innom Melløs for å jobbe. Hver fredag møtes alle for å samle tråder og legge nye planer. Jeg har jo vært litt rundt, og Moss FK er helt annerledes på dette området enn andre klubber. Det gjorde i hvert fall valget enkelt for meg, og jeg har jo også fått bekreftet i ettertid at det jobbes knallhardt i alle ledd for å bidra til å løfte MFK tilbake til norsk toppfotball, sier Kjetil.

Bygge merkevare
For den tidlige Tippeliga-spilleren tror på et comeback for Moss FK.
– Fotballen går i bølgedaler, og det er slett ingen umulighet. Men det er mange brikker som må på plass. Det sportslige er bare én ting, og vi må også være opptatte av å bygge klubb og omdømme, og sørge for at byen er med oss på veien. Vi er godt i gang, og jobber hele tiden for å knytte til oss folk som kan og vil hjelpe oss med å bygge opp merkevaren Moss FK igjen. Se bare på spillergruppa: Nå har vi en gjeng gutter som er glade i klubben sin, er en del av MFK-familien og som ikke bare kommer for å trene og dra rett hjem igjen. Vi har skapt et miljø der folk trives, og det er en god start, smiler han.

– Det har skjedd mye positivt allerede, Giæver er en ressursperson på flere områder som alle som følger Moss FK kommer til  få stor glede av, både på og utenfor banen. Og når vi kunne krydre det med å få inn Martin Thømt Jensen fikk vi ytterligere et løft. Martin vil både som person og spiller føre oss et steg videre, og vi fikk jo en fantastisk avtale rundt ham, fortsetter Kjetil.

Martin selv kikker opp fra PC’en, der han jobber med sommerens fotballskole, og ser ut til å være enig.

– Han skal jobbe 150 prosent for 20 prosent lønn. Det er løsninger vi kan leve godt med, ler Kjetil.

Og økonomien er jo en viktig del av det å komme seg på beina igjen.
– Alt som skjer må veies opp mot det økonomiske, og der må vi være edruelige. Vi kan jo ikke trylle her oppe, heller, smiler han.

En livsstil
Kjetil har ikke sittet og ventet på å få noe å gjøre, men har kastet seg over de utfordringene han har funnet.
– Det er mye å sette seg inn i, og det er mange prosjekter å jobbe med. Jeg begynner vel å få en viss oversikt nå, men Thomas (Thorkildsen, styreleder) holder fortsatt i en del oppgaver som skal falle på meg. Dette er jo ikke en jobb, men en livsstil. Alt handler om MFK, med jobb, trening samt å være tilgjengelig hele ide. Tiden i bilen brukes til å gjøre avtaler, og det går ikke en dag uten at jeg avslutter med en jobbtelefon hjemme på gårdsplassen før jeg går inn,  sier vår daglige leder.

Flytter kanskje
Kjetil Berge bor på Kråkerøy med sin familie bestående av kone, to bonusbarn og to hunder, som i skrivende stund er i ferd med å bli en person større. Kjetils førstefødte, en datter, er nemlig på vei. Og det gjør jo ikke dagene mindre hektiske.
– Vi ser nok etter et sted i Moss etter hvert, og er innstilte på å flytte hit. Det vil jo gjøre ting litt enklere, spesielt nå som vi blir en til, forteller han.

Men det virker å være få begrensninger hos Kjetil, som går på alle utfordringer med krum nakke og et smil om munnen.
– I 2011 spilte jeg Tippeliga for Sarpsborg 08 og jobbet fullt som fysioterapeut ved siden av. Så jeg er vant til et høyt aktivitetsnivå. Men det handler om å fordele arbeidsoppgaver, og siden jeg fortsatt er fersk i MFK er det flott at Thomas holder i en del. Alt er håndterbart, men enkelte ting kan ta litt id og vi må være tålmodige. Det må til hvis ting skal gjøres ordentlig, mener Kjetil, som er i gang med noen store og svært spennende prosjekter.

– Ja, og de tar mye tid og vi skal ganske snart gå nærmere inn på dem, også. Men inntil videre må vi holde kortene litt til brystet. Det jeg kan si er at dette blir veldig bra for klubben vår, røper han.

– Er det noe du føler at du ikke har fått tak i enda?

– Jeg har ikke blitt kjent med yngres avdeling enda. Jeg ønsker jo å favne over hele klubben som daglig leder, og etter hvert vil jeg også få mer tid til de yngre lagene.

God spillergruppe
Som spiller føler derimot Kjetil at han er godt i gang.
– Jeg har jo en del å bidra med etter 15 år på toppnivå, og jeg håper at jeg kan overføre litt til de andre på laget, ikke minst i forhold til å tenke fotball. Jeg er utrolig imponert over spillergruppa, med gutter som er i full jobb eller studerer ved siden av, og kommer hit klokka halv fem hver dag for å gi 100 prosent av seg selv, være sammen og trene. Jeg må si at jeg synes det ser vanvittig bra ut, fastslår midtstopperen.

– Vi må trene på det nivået vi søker etter, men samtidig innse at vi spiller i 3. divisjon.

Han deler kontor med hovedtrener Ole Martin Nesselquist, og det er ikke til å unngå at det prates mye fotball. Og i tillegg er flere av styrets medlemmer, og ikke minst sjefen sjøl, innom både titt og ofte.

– Det er veldig tette linjer i klubben, og det er bra. Det skaper en god kontinuitet i måten å jobbe på, og håpet mitt er jo at alle skal føle en tilknytning slik at vi blir den familien vi ønsker å være. Det må handle om oss – ikke vi og oss, sier Kjetil, og understreker nok en gang viktigheten av å stå godt sammen utad.

– Vi jobber knallhardt med omdømmet vårt, og med oss selv. Vi ønsker å være gode ambassadører for Moss FK og bli med på utviklingen av Moss by, som jeg tror har en lys framtid foran seg. Dette omhandler både fotballaget, hele klubben og hele byen, legger han til.

– Har du rukket å finne noen suksessfaktorer på Melløs?

– Det er mange. Men alle de frivillige og hele teamet rundt A-laget må nevnes spesielt. Vi har store steg å ta, men jeg har selv sett hva et godt fotballag betyr for en by, og fotball er utrolig viktig for utrolig mange. Det finnes statistikk som sier at et godt fotballag gir mindre sykefravær på mandager, rett og slett fordi det prates fotball på jobben og folk vil ikke gå glipp av lunsjpraten om kampen dagen før. Så la oss brette opp ermene, ta dette løftet og blir friskere sammen, avslutter en blid, ambisiøs og glødende Kjetil Berge – en suksessfaktor i seg selv.