– Har blitt mer profesjonelle

Christian Sukke går nå inn i sin andre sesong i Moss FK. Etter nedrykket i fjor ser den tidligere Tippeliga-målvakten veldig lyst på ting. Han mener oppkjøringen i vinter har vært god.

– Vinteren så langt har vært hard og innholdsrik! Vi har trent veldig fysisk og formen har vært stigende fra vi gikk på 4. januar og til i dag. Vi har lagt et bra grunnlag som man skal vedlikeholde gjennom sesongen! Treningene har vært lagt opp bra med tanke på hvordan vi skal fremstå og hvordan vi skal spille. I tillegg har vi hatt sammenkomster som har gjort oss til en fin gjeng, og en helveteshelg hvor hver og en fikk kjent på hva som bor i en og testa grensene sine. Man kan si det sånn at selv om vi rykket ned så har vi blitt mer profesjonelle og vi viser at vi vil noe! Det kan vi komme langt med, sier sisteskansen.

Sukke legger ekstra vekt på samholdet i spillergruppa og mener det kan bli en avgjørende faktor i årets sesong.

– Gruppa har vist seg å bli godt sammensveiset på veldig kort tid, alle de nye spillerne har blitt tatt godt i mot og de passer perfekt inn, sier han. Stemningen er god og man gleder seg til å komme på trening for å le og smile sammen med gode kollegaer. Dette gir veldig gode resultater som man har sett i kamper og gjennom kvalitet på trening. Vi viser at om vi ligger under i en kamp eller slipper inn et mål, så holder vi humøret og motet oppe, noe som resulterer i comeback. Dette føler jeg er stor forbedring fra i fjor, da vi fort ble demotiverte og det ble litt dårlig stemning når ikke alt gikk som planlagt. Nå møter alle på trening og viser at de vil starte, at de vil oppnå noe. Det er viktig at man også har forskjellige typer; noen ledere, noen klovner og noen kreative sjeler. Alle disse blir oppfylt i Moss FK, smiler 24-åringen.

For sin egen del er han bestemt på å være en trygghet bakerst og mener han har den viktigste rollen av alle på banen!

– Fokuset for meg fremover blir å finpusse formen inn mot seriestart og bidra til at Moss finner den tryggheten med å ha meg som sisteskanse bak der! Man kan vel si at den viktigste spilleren på laget er keeperen, og får forsvaret følelsen av å ha en trygg mann bak der, så holder vi nullen og vinner kamper. Det blir viktig å tørre å være offensiv, noe jeg skal starte med på trening. Samtidig skal jeg fortsette med å bidra til god stemning i laget og være en autoritær keeper i kampene! Ellers er det bare å glede seg til sesongstart, en sesong som jeg tror kan bli veldig morsom, avslutter den sympatiske målvakten.