Gutta er klare for Telemarknedslaget

Tekst og foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Geir Bakke

Er det gjort noen spesielle grep forran kampen mot Pors i morgen?
– Nei, det har vi ikke gjort. Vi har trent hele uken på kunstgressbanen, der vi har prøvd å venne oss til å spille på det samme underlaget som vi skal spille på mot Pors. Utifra det så har vi hatt en bra treningsuke, med bra trøkk og konsentrasjon som utgangspunkt. Nivået har også vært høyt disse dagene, så nå må vi bare klare å overføre det inn i matchen. Det blir garantert en skikkelig batalje, de er gode på dødballer og sterke på hjemmebane.

– Det blir en tett kamp i varme – definitivt en kraftutfoldelse, noe som vi er forberedt på. Vi har også vært igjennom noen runder her nå i forhold til det med å takle ulike situasjoner som oppstår i løpet av en fotballkamp. Vi må være mentalt forberedt og rustet til å takle motstander uansett hva som skjer, der vi skal gjøre en skikkelig 90-minuttersjobb. Så lenge vi gjør en skikkelig kamp så kan vi akseptere det resultatet som blir til slutt. Sannsynligheten for at det går i vår favør er så absolutt tilstede, men da må vi stå på hele veien. Det skal vi klare, sier Bakke bestemt.

Har dere sett igjennom videoopptaket fra kampen mot KIL og luket vekk eventuelle feil der?
– Vi har hatt en gjennomgang av den med analyser. Vi hadde jo dårlig prestasjon i den kampen, samtidig som bevegelsen var altfor liten når vi lå under. En sånn type passivitet må det bli en slutt på – det er vi alle skjønt enig om. Det ikke er noe skummelt i å være på fotballbanen selv om man skulle ligge under – vi liker konkurransesituasjoner. Vi gleder oss til å møte Pors i morgen, og vi skal gjøre alt vi kan for å revansjere oss fra det vi leverte sist.

Hvordan ser du selv på muligheten for at vi skal ta tre poeng i morgen?
– Den er fullt tilstede, alt er helt opp til oss selv. Det er jo også endel marginer i fotball, men vi må bare sørge for å være så gode at marginene går vår vei. Det har jo litt å gjøre med dyktighet også, vi må bare skape nok sjanser og være robuste defensivt å jobbe knallhardt i 90 minutter, avslutter hovedtrener Geir Bakke.

Erik Holtan

Dette blir jo den første kampen din i Telemark etter at du meldte overgang fra Odd Grenland til Moss FK, hvordan ser du på det selv?
– Ikke noe spesiellt i grunnen, det er jo sånn når du har spilt fotball lenge så spiller du stort sett mot folk som du har spilt med hele tiden. Eneste forskjellen er vel at det kommer tre tilskuere ekstra når jeg spiller der kansje, det blir vel 303 istedenfor 300 tilskuere, spøker Holtan.

Hvordan ser du selv på sesongen så langt med Moss FK, det har jo vært mye opp og ned så langt?
– Vi har jo som sikkert alle har fått med seg vært alt fra glittrende til fantastisk dårlige. Vi har en stor jobb med å stabilisere oss, vi er nødt til å bli bedre på det dårligste. Vi må løfte bunn-nivået for at vi skal være blant de bedre. Det må vi trene på hver dag hele uken igjennom.

Hva tror du selv er grunnen til at vi ikke klarer å være stabile nok?
– Det er sikkert mange årsaker til det, men jeg mener at vi må være enda mere nøye på treningene pluss at vi bør fremstå som mere gjerrige foran eget mål. Vi må renske unna mer istedenfor å ta for stor risiko, det må bli vanskeligere å score mål på oss enn det er i dag. Det er vel det som har skuffet meg mest så langt i Moss Fotballklubb, men fremover så er vi jo til tider veldig bra.

Hvilke forventninger har du selv til kampen i morgen?
– Jeg tror at hvis vi gjør det vi har planlagt så vinner vi denne kampen. Det er jo positiv innstilling og vi vet jo at dette vil bli en tøff kamp, men vi er innstilt på å jobbe hardt. Da kommer spillet av seg selv og vi vinner kampen.

Tror du løpet er kjørt med tanke på en plass blant de tre beste?
– Det vet vi aldri, vi har nok med en kamp om gangen. Vi får ta det som det kommer og så får vi se hvordan det ender til slutt. Vi må vinne den nærmeste kampen og gjør vi det så ser det litt bedre ut. Vi har ikke råd til så mange feilskjær til hvis vi skal være blant de bedre, forteller en rutinert sisteskanse Erik Holtan til mossfk.no