Grunn til hevet hode

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)


Generøse onkel Røkkes bidrag har ikke gitt det sportslige utbyttet man håpet, men likevel nok til at det har satt byen og laget på kartet for godt. Lørdag gjester Moss byen sammen med TV2. Forhåpentligvis kjenner kællane sin besøkelsestid.

”Røkkeløkka” har vel blitt et begrep, et fantastisk stadionanlegg beliggende i vannkanten, omkranset av vakre romsdalske fjell.
Men i motsetning til Aalesunds Colorline stadion, er sjelden stadion i Molde fullsatt. Forskjellen i mentalitet må være stor. Vi tror publikumet lenger nord er betydelig mer kresent. Og det skal nok mye festfotball til før Røkke får sin drøm om et stort Moldelag oppfylt.

Vi betviler ikke at Molde vil bli et av lagene på toppen. Vi vet bare ikke hvor godt laget egentlig er. Fordelen for Moss er at Molde spiller ball, og slik sett står godt til kællanes balltrilling. Det passer oftest Moss dårlig å møte langsparkende lag. Verken fysikk eller lyst står i stil med den type fotball. Og ikke liker vi på «lektaren» det heller.

Moss gjorde noe ”umossks” som å vinne over et livsfarlig Haugesund. Slike kamper ender (unnskyld, endte!) som oftest med utligning på overtid eller et smertelig 2-3 tap. At vi vinner mot Haugesund skyldes blandingen av effektiv utnytting av sjanser og flaks. Slik forsvarsspillet var i første omgang, gjorde det enkelt for Haugesund med sine tekniske ferdigheter å skape seg rom og fart. I annen omgang ble vi dype. Svært dype. Taktikk? Mulig. Det så bare ut som man tvilte på egne ferdigheter.

I Molde er vi fri for press utenfra. Her kan kællane fritt få legge press på seg selv, og slippe seg litt løs. Med tre poeng i bagasjen – det samme som hjemmelaget – er det svært behagelig å reise til Molde lørdag. Vi tipper Bakke & co har satt seg noen kortsiktige poengmål. Tre av dem er i boks allerede. Ett poeng i Molde er fullt akseptabelt. Tre vil være fantastisk! Vi tror 7 poeng på 3 kamper er målet. Selv med Bryne som neste motstander. Da har vi fått den starten vi trenger for å være blant de fem beste 1. november.

Vi er begeistret for evnen kællane hadde til å holde på ledelsen sist mandag. Gode lag vinner svake kamper. De vinner med flaks. Og de vinner fordi de egentlig er smarte. La oss håpe dette er starten på noe som bare blir bedre og bedre. I takt med helgeværet.

Lørdag stilles kameraene inn på våre egne spillere. Det hadde smakt godt om alle spiller på en måte som gjør noe med folkesjela. Kanskje også med Ivar Hoff?

Gå for alle poengene, kællær!