– Godt å være mossespiller!

Tekst: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Tom Reidar Haraldsen avslutter foreløpig sin karriere i Moss Fotballklubb. Han har lenge ønsket seg nærmere kjæresten, som bor i Danmark. Nå gjør han virkelighet av sine drømmer og setter kursen sørover til det yndige land. Vel nede, vil Tom Reidar forsøke å finne seg en klubb i nærheten av kjærestens bosted. Vi har bedt ham oppsummere tiden i Moss Fotballklubb.

Hvordan vil du beskrive din tid i MFK Tom Reidar?
Jeg har hatt en veldig fin tid i Moss Fotballklubb. Sportslig sett har det gått litt opp og ned, fra det ene året hvor vi kjemper i bunnen til å være med å kjempe i toppen året etter. Jeg har også møtt utrolig mange fine mennesker i min tid i denne klubben. Det blir veldig vemodig og trist å måtte forlate MFK.

– Hva er det mest positive og negative med MFK i dine øyne?
Det positive er at det er veldig trygt og godt å være mossespiller, i et fantastisk bra miljø. Og på våre beste dager så har vi spilt fantastisk bra fotball, og ikke minst med Kråkevingens støtte og engasjement så har dette vært helt rått. Alle ære til dem. Treningsforholdene har også blitt vesentlig bedre. Det er viktig for å legge et bra grunnlag foran en ny sesong og for å være forberedt til neste kamp.

Det negative er at vi har vært veldig variable i prestasjonene på banen, altså veldig ustabile. Støtten fra byens befolkning er dessverre meget laber. De skulle støttet mer opp rundt Moss Fotballklubb. Men de som kommer gjør en god jobb fra tribunene. Det skal de ha. Det er også synd at det er så mange medgangsupportere. Dem skulle vi ha hatt oftere på Melløs stadion.

– Er det noe ved Melløs stadion og klubben som du kunne ønske var forbedret utfra dagens standard?
Alle ønsker jo at man har en hjemmebane/stadion uten løpebaner. Altså en mer intim stadion der vi spillere får tilskuerne nærmere banen, og dermed mer nærhet til dem som kommer for å se oss spille.

– Synes du at dette rundt oppgraderingen av Melløs stadion har tatt lang tid for dere spillere, og har dette vært et samtaletema blant dere i perioder?
Jeg tror ikke spillerne har tenkt så mye på dette faktisk. Men slike ting tar alltid veldig lang tid dessverre, for politikere har en tendens til å være uenige om det meste.

– Men hva mener du må til for at MFK skal bli en respektert klubb og komme tilbake i tippeligaen?
Det må være å satse skikkelig, og det koster flesk å rykke opp. Det er ikke tilfeldig at Ålesund og Strømsgodset har rykket opp i høst. Spillere som er ferdig i Moss Fotballklubb etter denne sesongen, må helst bli erstattet med bedre spillere for at klubben skal kunne ta et steg videre. En annen faktor for å kunne komme tilbake i tippeligaen, er at MFK må bli mer stabile i prestasjonene fra kamp til kamp, avslutter en vemodig, men oppegående midtstopper Tom Reidar Haraldsen.

mossfk.nos redaksjon ønsker å takke Tom Reidar Haraldsen for en flott innsats i MFK, og ønsker han samtidig lykke til videre i karrieren og med bryllupet som skal stå til sommeren i hjembyen Kristiansand.