God første omgang ga ny seier

Moss FK jr IK – Ready jr IK 4-0 (4-0)

Målscorere:
1-0 Marius Gjestrumbakken (str)
2-0 Erik Halvorsen
3-0 Hans Martin Wehler
4-0 Marius Gjestrumbakken

Moss stilte med følgende lag:
Anders Pedersen, Sondre Fylling, Øystein Jacobsen, Martin Thømt Jensen, Espen Pettersen, Marius Gjestrumbakken, Mats Stolinski, Erik Halvorsen, Hans Martin Wehler, Vegard Edelsten, Ali Ahmed

Benyttede reserver: Joakim Skarsem, Bruno, Henrik Bakkerud, Alexander Carnel, Mads Kaxrud, Sokrates Kalenderidis, Jørgen Skifterud

Til den siste kampen før en velfortjent ferie ønsket vi å gå ut i 100. Kampen mot Ready var en «6-poengs» kamp fordi de lå kun to poeng bak oss på tabellen. Seieren var aldri truet, og guttene tok en enkel og fortjent seier.

Kampen åpnet med at vi presset Ready nesten innefor deres 16-meter, og det var på deres banehalvdel kampen ble spilt på. Allerede etter 12 minutter blir Readys keeper utvist og vi får straffe etter at han felte Vegard Edelsten. Marius Gjestrumbakken satt straffen sikkert i mål. Utover omgangen fortsetter vi å ha spillet og sjansene, og målene kommer etter noen fine kombinasjoner og initiativ. Det så ut til i dag at vi hadde et høyere tempo inne og at vi er bedre trent enn spillerne fra Holmenkollen.

2-0 kommer etter en fint innlegg fra «Hansi» hvor han ser Erik Halvorsen komme på bakre stolpe. Han får stå helt alene og setter ballen kontant i nettet. 3-0 kommer etter at «Hansi» har dratt av halve Ready-laget og satt ballen kontant over keeperen.
4-0 er det nok en gang Marius Gjestrumbakken som står for. Han får stå fritt på rundt 16 meter, og han fyrer i vei et skudd nede til venstre for keeper.

Til tross for at vi leder 4-0 etter 1.omgang føles det som vi enda har endel å gå på. Spillet på den siste tredjedelen av banen kan blir mer nøyaktig, og vi kan bli flinkere til å sette sjansene våre.

Ut til 2.omgang ble vi enige om å fortsette presset. Vi skulle trille ball med få touch og høyt tempo. Desverre ble det ikke som avtalt, og 2.omgang ble ikke som ønsket. Det ble mye en og en, mange touch og dårlig tempo. Likevel kommer vi til mange brukbare sjanser, men vi setter de ikke. Når vi leder så klart, og vi har slik kontroll som vi hadde er det ikke lett å holde fokuset gjennom samtlige 90 minutter. Man faller gjerne noen prosent, og det er naturlig. Utover i kampen slippes også de spillerne som ikke har spilt så mye til, og vi ønsker å legge til at de alle gjør gode innhopp. Det er fint å se at vi har spillere på benken som klarer å bidra på en positiv måte.

Kampen ebber ut med 4-0, og det ble en fortjent seier til MFK. Seieren var aldri truet, og det smakte godt med 3 poeng. Nå er det kun to treninger igjen og en rekruttkamp på torsdag som står igjen før guttene får en velfortjent sommerferie.

Vi starter oppkjøringen igjen en uke før Skaw Cup i Skagen. Her møter våre gutter Lemvig fra Danmark, Vidar FK, Ready og Hødd i gruppespillet.

Vi vil også ønske Joakim Skarsem lykke til videre i sin karriere og studietid. Joakim har vært et solid element på interkretslaget gjennom flere år, og vi takker for den innsatsen han har lagt ned.

– «Jonne» og Lars