– Gleder meg veldig!

Hva slags forventninger har du ovenfor deg selv ut denne sesongen som MFK-spiller?

– Jeg er veldig motivert og ivrig etter å komme i gang for å bidra med at Moss FK skal sikre plassen i Adeccoligaen. Og jeg gleder meg enormt mye med å komme i gang med å spille kamper på dette nivået igjen. Håper også at jeg med min rutine og erfaring fra dette nivået kan få inn ekstra glød og iver i spillergruppa. Jeg har allerede registrert at det er mange gode fotballspillere på dette laget. Jeg har sett på Moss Fotballklubb som en stor klubb som også har meritter i norsk toppfotball, og jeg er veldig glad for å kunne få sjansen til å vise meg frem på dette nivået igjen.

Hva tenker du om at du nå har stor mulighet med å kunne debutere for MFK allerede til søndag hjemme mot tidligere lagkamerater i Løv Ham?

– Det er jo veldig tilfeldig at det nettopp er Løv Ham som er motstander i første seriekamp etter at overgangsvinduet stengte. Men det blir jo veldig spesiellt å møte spillere som jeg kjenner veldig godt fra før av. Jeg var jo i Løv Ham i to sesonger, og jeg trivdes veldig godt i Bergen. Spesiellt det milde klimaet selv på vinteren var behagelig fremfor kulde og mye snø – til gjengjeld  var det som regel duskregn, forteller han med et smil. Men jeg skal kjempe om en plass på laget og gjøre det beste ut av oppholdet mitt her i Moss Fotballklubb, avslutter Birkeland.

Spillerfakta leser du her:

Spillerstall 2010