Gjorde jobben

Av: Lars Erik Eriksen


Det var med spenning vi gikk til bortekampen mot Skedsmo torsdag kveld. Grunnet mye skader og fravær på a-laget måtte juniorlaget unnvære mange av de mest sentrale spillerne til denne kampen. Når vi i tillegg har et par skader og to stykker med sykdom gjorde dette ekstra spennende.

Flere nye ansikter kom inn, og enkelte måtte spille i posisjoner de ikke hadde spilt i på et par år.

Vi i trenerteamet gamblet også litt med førsteelleveren med blant annet Øystein Jacobsen som stopper. Gutten fra Vestby måtte gå ut allerede etter fem minutter hvor hans ruskete lyske ikke holdt lenger.

Inn kom Thers som spilte en forrykende kamp sammen med resten av forsvarsfireren.
Andreas Nygård fikk sjansen på midtbanen og sammen med Are Larsen og Kristoffer Skavaas spilte de en kanonkamp.


Nykommerne tok sjansen


Foran fikk Ole Martin Skagevang fra junior 2 sjansen sammen med Vegar Edelsteen og Martin Holmen. De løste også sine oppgaver på en flott måte. Bakerst spilte Kristian Bjerke trygt og godt, og han hadde blant annet en meget flott «matchvinner-redning» like før slutt.
På benken var det også et par nykommere. Thomas Gjestrumbakken (’94) og Anders Madsen (’93) fra gutt interkrets ble ikke byttet inn i denne kampen, men jeg er sikker på at vi kommer til å se mer til disse guttene i tiden som kommer.

Kampens førsteomgang var av det meget gode slaget fra Moss FK sin side. Hadde vi hatt noe mer presisjon på den siste tredjedelen av banen kunn MFK fort gått til pause med 4-5 mål.
Guttene spilte meget solid og var disiplinerte og fulgte arbeidsoppgavene til punkt og prikke. Andreas Nygård på midten var flink til å «strø» pasninger, og resten av laget jobbet virkelig godt i denne omgangen.

Defensivt hadde vi full kontroll på hva Skedsmo kom med, og våre midtstoppere hadde ingen store problemer med de lange ballene fra hjemmelaget. 0-1 kom etter at Andreas Nygård fant Martin Holmen på èt touch, Holmen brukte kun et touch mer enn Andreas og sendte ballen videre til Vegar Edelsteen som var på løp igjennom. Stikkeren var perfekt, og likledes var avslutningen til Vegar. Kaldt og rolig satt han ballen bak Skedsmo-keeperen. Dette var åpningen vi ønsket, og vi fikk kampen inn i vårt spor.


Sesongens beste omgang


0-2 var det Martin Holmen som scoret etter en høy lobb over en utrustende keeper.
MFK oppførte seg meget klokt i første omgang. Vi var disiplinerte og Skedsmo fikk aldri ro til å få i gang deres spill, og MFK spilte en av sesongens beste omganger. Rett og slett meget solid over hele linja.

Ut til andreomgang var vi forberedt på at Skedsmo skulle gå rett i strupen på oss. De jobber og sliter godt, og vi visste at i flere kamper tidligere har de gjort gode prestasjoner med å innhente ledelser.


Andre omgang startet litt som den første hvor vi har strukturen i orden, og spillerne utfører sine arbeidsoppgaver på en meget flott måte. Vi kunne også økt ledelsen til 0-3 men det ville seg ikke at vi fikk flere scoringer i denne kampen. Tuncay hadde blant annet et flott skudd i stolpen, Are Larsen og Vegar Edelsteen hadde flere store sjanser til scoringer, men dessverre ble det ikke uttelling.

Rundt 25 minutter før slutt skulle Skedsmo få sin redusering etter å ha jobbet seg sakte men sikkert inn i kampen. Vi visste på forhånd at de skulle være gode på dødball, og det var nettopp på dette de scoret sin redusering. På et legg inn i boksen får en av Skedsmospilleren gå ganske fritt opp og heade en flott ball inn bak Kristian Bjerke.


Fikk blod på tann


Etter denne scoringen får Skedsmo blo på tann og øyner utligning. Til tider ble det ganske hektisk og noe kaotisk ute på banen. Vi blir for baktunge og vi klarer ikke ofte nok å være kjølige til å utnytte at Skedsmo flytter såpass høyt. Skedsmo kom nærme i form at et skudd i tverrliggeren og et flott skudd som Kristian Bjerke reddet enda flottere.

Det var derfor en meget fornøyd mossegjeng som kunne juble etter å ha vunnet en skikkelig slitekamp mot Skedsmo.

Trenerteamet er meget godt fornøyd med tre poeng i denne kampen, og like fornøyd med innsatsen og prestasjonene til alle spillerene i kampen. Spillerene slutter aldri å løpe og kjempe for poengene. Særlig første omgang og de første 20 av andre omgang er meget bra. MFK-spillerene utfører sine oppgaver til punkt og prikke, samtidig er det utrolig gøy å se at de spillerene som ikke har spilt så mange kamper gjøre så gode prestasjoner.
Forbedringspotensialet ligger i å klare å se muligheter i det offensive spillet når vi blir presset bakover på banen. Det å være kjølige nok til å utnytte overgansmuligheter, og muligheter til å holde ballen i eget lag.

Likevel er det godt å se at vi klarer å stå imot selv om det «koker» litt rundt oss.
Guttene blødde virkelig for drakta i denne kampen.

Mvh
Jonne, Tore, Lars

Neste uke blir også en utfordring med tanke på antall kamper og belastning i forhold til spillermateriale.
Mandag er det rekruttmatch i 3. div, onsdag kommer Raufoss på besøk i interkrets, og lørdag kommer FFK på besøk i 3 runde i årets junior NM.


Interkretsserien-2009, 10. runde:

Junior elite: Skedsmo – Moss 1-2  (0-2)

Sted: Skedsmo stadion kunstgress
Dato: 04.06.2009
Kl: 19.00

Målscorere:
0-1, Vegard Edelsteen
0-2, Martin Holmen
1-2, Ukjent

Startellever Moss:
Kristian Bjerke, Mats Kaxrud, Tuncay Øcalan, Øystein Jacobsen (Thers Jacobsen 5 ), Andreas Kjærnes, Anders Nygaard, Are Larsen, Kristoffer Skavås, Martin Holmen, Vegard Edelsteen, Ole M. Skagevang.