Geir Bakke oppsummerer kampen

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Geir Bakke

Hvordan vil du oppsummere kampen i dag Geir?
– Jeg synes at vi var veldig bra i første omgang, der er vi vesentlig bedre enn LSK. Vi er agressive og vinner midtbanen, vi er flinke til å pushe ut bak og presser de høyt i 45 minutter. Vi har også noen gode overganger, kommer alene med keeper et pr ganger, der vi burde ha scoret minst et mål.

Mahmoud El Haj imponerte

– Det er en veldig bra prestasjon av Mahmoud El Haj begge gangene når han drar seg igjennom LSK forsvaret på egenhånd med stor fart og rister av seg det som er av Lillestrøm spillere. Vi er relativt gode med ballen i dag, ganske så bestemte og nøyaktige samtidig at vi har litt å jobbe med i siste tredjedelen av spillet, sånn at angrepene våre ender opp i flere målsjanser.

Hva med 2.omgang, den var litt ulik i forhold til 1.omgangen?
– Her var vi jevnere begge lag, men det var ikke sånn at LSK fikk noe overtak eller sånt. Men det bølger litt frem og tilbake i perioder, men vi klarer å stå høyt i store deler av 2.omgang. Vi slipper ikke motstander til mye i dag, de har vel et pr halvsjanser. Ellers så klarer de ikke å produsere noe mot oss, en god kamp gjennomført både offensivt og defensivt.

Hva imponerte deg mest i dag med tanke på spillernes innsats?
– Det er ærgjerrigheten og orken til å løpe mye og være i bevegelse å ville ha ball. Gå på løp for å skape rom til andre ikke bare for å få ballen selv, vi er også gode til å omstille oss fra offensivt til defensivt på veldig kort tid. Noe som kan være avgjørende når vi møter gode lag, så gode skal vi også bli etterhvert sånn at det ligger i ryggmargen som altså skal være der for alltid. Ikke bare fra offensivt til defensivt, men også fra defensivt til offensivt på den måten at vi skrur på bryteren så fort etter gjenvinning som mulig til å kunne se muligheten til å parkere selv. Alle de tingene synes jeg at vi var brukbare på i dag, men selvfølgelig ikke godt nok, forde at da hadde vi vunnet denne kampen. Men vi bommer dessverre på et straffespark, hadde vi satt den i nota så hadde det vært spikeren i kista.

Dere spiller jo en mer agressiv form for fotball i år, hva tenker du om det?
– Min klare filosofi var et ønske om at i store deler av kampene så skal vi klare å presse motstanderen høyt for å gi de lite muligheter til å ha noe særlig valg, å presse de og lede de utover på banen for å håpe at de eventuelt vil slå ut i tidlig bakrom og det skal vi fange opp, og da er det stor mulighet for å kjøre kontra selv. Det klart artigste er jo å ha ballen selv når du spiller fotball, derfor ser jeg ingen grunn til at motstanderen skal få lov til å kose seg så fryktelig mye med ballen. Derfor må vi prøve å få tak i ballen så fort som mulig når motstander har ballen, så lenge vi klarer å jobbe samlet om det og at alle samtidig er på nett så skal det være fullt mulig det, da vil vi også produsere en god del sjanser på motstanders feil, blir man gode på akkurat det så kan vi drepe en god del fotballkamper tidlig i matchene, forteller hovedtrener Geir Bakke til mossfk.no