Geir Bakke før kampen mot Odd Grenland

Tekst/arkivfoto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Treningskampen mot Odd Grenland i morgen er vel absolutt den siste finpussen før alvoret braker løs neste helg?
Ja, det blir det. Det kommer sikkert en del tilskuere dit også for å se denne kampen. Jeg tror folk har store forventninger til oss før seriestart. Med mye folk blir det jo en bra ramme rundt denne kampen, og det er jo greit å få øvd seg på dette, også. Nå møter vi jo et veldig godt lag som rykket ned fra tippeligaen i fjor høst. Jeg så blant annet Odd i en kamp på La Manga og de spilte meget bra fotball. De har jo en veldig bra spillerstall med mange spillere med a-landslag erfaring. Odd har heller ikke mistet så mange spillere etter fjorårsesongen. Det blir veldig spennende å få målt krefter mot dem i morgen for å se hvordan vi selv ligger an nå en uke før sesongstart. Jeg har dem som en klar og stor favoritt til å vinne hele serien denne sesongen i Adeccoligaen. Jeg mener at de er betydelig sterkere enn både Start og Sandefjord.

Hvor mye betyr selve resultatet i morgen?
Det betyr ingen verdens ting det, men det som er litt viktig er om vi selv klarer å få til de tingene som vi skal være gode på mot et så godt lag. Et lag vi skal være med å kjempe om poeng mot i Adeccoligaen i år. Det er viktig for oss å se om vi er på høyde med dem i morgen.

Da håper du vel at vi skal få til det gode spillet som vi hadde mot Bryne og mot FFK?
Tja, i de to kampene der var jo vi det førende laget stort sett. Men vi kan ikke regne med at vi skal være det førende laget på bortebane mot Odd Grenland. Der må vi få frem de andre egenskapene våre ved at vi er gode til å forsvare oss og at vi er kompakte samt presise når vi har ballen selv defensivt. Vi må også sørge for å flytte beina samtidig og gjøre det vanskelig for dem. Samtidig må vi være gode når vi har ballen selv. Nå kan det også være at dette blir en kamp der motstanderen har ballen mest, noe vi også må lære oss å beherske i fellesskap.

Betyr det at vi stiller med toppet lag til denne kampen, Bakke?
Ja, det gjør vi. Men laget tar jeg ut på lørdag, avslutter en hemmelighetsfull Geir Bakke.