Geir Bakke før kampen mot Bryne

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Moss har et godt tak på Bryne, noe vi har vist de siste sesongene. Hva tror du er grunnen til det, Bakke?
– På det spørsmålet er det ikke noe fasitsvar. Men det blir sånn når man møter et lag mange ganger fra sesong til sesong, og tar ut alt. Vi har veldig god uttelling på sjansene våre mot nettopp Bryne, og det er selv om kampen mange ganger har vært jevn.

Hva slags kamp kan vi forvente borte mot jærbuene?
– At det blir en tøff fysisk kamp der Bryne vil gå hardt ut med to store spisser på topp, og de vil nok prøve å komme til en del avslutninger på vår banehalvdel tidlig i kampen. Men vi skal gå i strupen på dem vi ved å gå hardt ut fra starten av selv. Vi må bare sørge for at de fleste avslutningene skjer på Bryne sin banehalvdel.

Du har fått karantene grunnet et spark på en plastbøtte med is i. Vil det ha noe betydning for lagets innsats at du ikke kan lede laget fra benken?
– Nei, det vil det ikke ha. Vi har forberedt oss på vanlig måte med spillermøte og det som hører til før en kamp. Det er det vi har trent på som er avgjørende for denne kampen.

Bakke legger til at han er i garderoben som en slags materialforvalter for dagen før gutta ankommer stadion siden han er bortvist med karantene, og han legger frem drakter og annet utstyr som gutta trenger til kampen.
– Jeg stoler fullt og holdent på Tangen, Mensen og Holtan at de gjør en god jobb fra sidelinjen, forteller Geir Bakke.