Fra spiss til forsvar

Bachke har gjort en flott innsats under den knallharde opptaksprøven på Kjevik i Kristiansand. Av seks tusen søkere var det tre hundre kom igjennom det trange nåløyet – deriblant MFK-spissen. 

Vi spurte Aleksander om hva som skjer fremover når han nå altså bytter ut fotballutstyret med kongens klær.

– Det er andre utsikter enn fotball fremover for min del nå. Dette er noe som jeg har planlagt i lang tid. Nå tar jeg utdannelse i forsvaret hvor jeg søkte befalskole, og jeg er en av de heldige som kom igjennom nåløyet. Det er jeg storfornøyd med. Nå blir det lederutdannelse der en stund fremover og en litt annen karriere enn innen fotballen.

– Jeg føler at jeg har stagnert og mistet litt for mye fokus på å spille fotball i det siste. Derfor blir det deilig med noen nye impulser og utfordringer for min egen del. Det er ikke helt umulig at jeg kommer til å spille fotball igjen ved senere anledninger, men tiden min i MFK er nok histore dessverre.


   Fredagens treningsøkt med a-laget. En av de siste til Aleksander før en ny tilværelse venter.

Hva er det mest positive du har å se tilbake på i din tid i Moss Fotballklubb, Aleksander?

– Det er gutta, som er en helt fantastisk gjeng å være sammen med. Det har alltid vært moro å dra på treningene, garderobe-kulturen og alt det andre som følger med. Samholdet er rett og slett kjempebra. Det har vært mange unggutter her i år, det har derfor vært viktig for min del og ha hatt medspillere på min egen alder. MFK er en fin blanding av unge gutter og noen rutinerte spillere i tillegg som har sørget for at vi yngre har lært utrolig mye. Vi har en fin balanse, og det er viktig synes jeg, avslutter Aleksander Bachke.

Moss Fotballklubb ønsker gutten lykke til videre i sin nye karriere i forsvaret!

                                                   (Tekst/foto: Alvin Holm)