Fra sommertørke til høstbløyte?

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Bodø best foran
Thiago Martins og Trond Olsen på Bodø/ Glimts lag har til sammen scoret flere mål enn det Moss har totalt. Plasseringsevne, fart og teknikk i en fin blanding gjør Trond Olsen til en farlig herremann. For den som elsker fotball, kan ikke komme rundt det faktum at spilleren er noe av det beste vi har sett foran hos et lag i Adeccoligaen. Vi fikk dessverre bare se negative egenskaper hos brasilianeren Thiago Martins, men vi vet han har scoret flere mål enn Olsen.

Potensialet er der
Vi har spillere som kan gjøre det samme i Moss Fotballklubb. Jon-André Fredriksen er teknisk begavet og ikke minst har han høy fart med ballen i beina. Det gjør ham til et fryktet våpen for Moss. Det er jo nettopp hans egenskaper sammen med farten og teknikken til Amin Askar og John Mo Muiruri som skaper størst vansker for motstanderne. Men det er også her det krøller seg for Moss.

Morsom fotball av kællane
Å sette fokus på valgene spillerne tar i siste fase av spillet mot målet, bør være på agendaen i sommerpausen. Vi ser tydelig et system, en formasjon og en idé bak det ”nye” mossespillet. Det har ført til en betydelig morsommere fotball, og er dermed publikumsvennlig. Moss skaper dessuten sjanser på en helt annen måte enn før. Det er mange år siden vi har sett noe lignende. Hvorfor lykkes så ikke spillerne med det viktigste?

Gjøre rette valg
Det emosjonelt ladede fotballpublikum evner å se et utall av feil valg, særlig med hensyn til pasninger i avgjørende øyeblikk. Og løpene til hyperraske Steffen Nystrøm kan korrigeres. Ikke for det; søndag kom han inn mot Glimt og lå alene og gresset på høyrekanten. Ingen ball kom så lenge han var på banen. Det er svak utnyttelse av en kæll som kan runde det meste av nordlandske føtter. Ikke hjalp det at brorparten av Kråkevingen desperat forsøkte å fortelle midtbanen at det lå en mann mutters alene mot ståtribunen.

Høstlaget Moss
Men nok om det. Det er ingen overdrivelse å si at kællane har overrasket flere av oss med sitt angrepsspill og evnen til å skape underholdning fremover på banen. Tross sommertørken foran mål, er det bare tidsspørsmål før målene kommer. Er Moss et høstlag, har vi mye flott fotball å se frem til. For vårsesongen er levert over forventning. Når høstbløyta overtar for sommertørken, ligger nok ballen i nettmaskene med større frekvens enn de tre siste kampene. Vi gleder oss til akkurat det!

Vi ønsker alle leserne en god sommer! Det samme gjelder spillere, trenere og ledere i Moss Fotballklubb, og ikke å forglemme våre trofaste supportere i regi av Kråkevingen. mossfk.no vil bli oppdatert i hele sommer, om ikke med samme intensitet som ellers. Følg med!