– Fra nesten-flause til stolthet!

Kamprapport fra juniortrener Joakim Mensen:

(Moss Jr. – Kongsvinger Jr. 4-3) (1-3)
M: Jonas, Truls, Hien, Udnæs
Det ble en hyggelig «åpning» på vår nye kunstgress-bane til tross for en pinlig 1.omgang. Vi startet bra og trykket Kongsvinger inn på deres halvdel. Dette ga resultater etter 10 min. da Jonas Randin dukket opp på bakre etter et fint oppbygget angrep på vår høyre side med Kim Kapstad og Jens Skogmo. Randin satte ballen kontant i mål med en innside-volley. Deretter maktet vi å holde trykket i en 5 minutters periode og kunne laget både 2-0 og 3-0 på gode angrep og farlige frispark. Men så slipper vi oss litt ned og gir Kongsvinger rom og unødvendige overganger. Dette medfører at de kommer høyere opp på banen og skaper situasjoner og dødballer. Og det ble nettopp en dødball som ga Kongsvinger en fortjent utlikning. Derfra tar Kongsvinger fullstendig kommando mens vi blir for puslete, omstendige og er preget av ansvarsfraskrivelse. 1-3 til pause var det intet å si noe på.

I pausen går det en liten «djevel» i spillerne – vi vil ikke bli gjort til latter på åpningen av vår nye hjemmebane. Nå tar samtlige spillere ansvar anført av kaptein Marius Gjestrumbakken. Jens Skogmo er blitt flyttet ned på høyre back og stopper effektivt, men også konstruktivt Kongsvingers farlige venstre side. Kim Kapstad gjør «debut» som midtstopper etter at Markus Eliassen er blitt skadet, og løser oppgaven meget bra. Alexander Carnel er kommet inn som høyre kant og utfordrer venstre siden til Kongsvinger stadig, mens Gjestrumbakken står opp med herlige spillvendinger. Hien er arbeidsmaur og bryter ned angrep på angrep fra Kongsvinger. Vi er først på ballen, vinner dueller, spiller på få touch, bryter gjennom ledd og kommer opp på kantene.

2-3 kommer etter 5 min. Udnæs og Joakim S. Pedersen bygger opp på venstre side. Joakim curler et godt innlegg som banens laveste spiller, Hien Le Van, header nydelig ned til Truls Steinsvik som rolig bredsider inn – vakkert angrep.

3-3 kommer bare minutter senere. Hien Le Van plukker opp en andreball ute på ca. 25 meter. Hien tar ansvar å avslutter med masse spillere inne i 16-meteren. Avslutningen går via stolpen og inn. Kongsvinger tar avspark og vi er på dem med en gang. Vi fortsetter å trykke dem bakover og vinner corner etterhvert. Jens Skogmo perfekte corner finner Christian Udnæs på bakre stolpe som river seg løs fra markeringen og header inn 4-3. Nå er Kongsvinger i knestående og vi fortsetter å trykke på…hadde ikke vært noe å si på om Truls eller Udnæs hadde blitt enige om hvem som skulle satt 5-3 bare minutter senere.

Etter en meget bra 15 minutters periode av 2.omgang fra vår side jevner det seg ut. Kongsvinger kommer mer med igjen, men nå er vi skjerpet og fokusert å slipper dem ikke til. I en fair-spilt kamp med ærlig spill og tøffe taklinger får kampen en merkelig avslutning. På de siste 10 minuttene blir det delt ut 3 røde kort! Alle 3 utvisningene (1 til KIL og 2 til Moss) kommer etter 2 gule på spillerne. I alle 3 tilfellene var totalen av 2 gule for strengt til utvisningene – her burde dommeren vist bedre forståelse. 9 mot 10 de siste 7-8 minuttene gjorde at det ble store rom å dekke/spille på. Naturligvis ble det Kongsvinger med 10 mann og 4-3 å jage som hadde trykket. I motsetning til 1.omgang og tidligere kamper holdt vi tett og avverget flere dødball situasjoner med keeper Jørgen Kjærnes som tok sin del for å kontrollere luft-rommet. I tillegg var vi skjerpet å kom ut slik at Kongsvinger gikk i offside i andre-fasen etter dødballene. Dette resulterte i at vi «sto han av» og vant 4-3 🙂

Jeg vil ubeskjedent berømme begge lags spillere, lagledere, og vi trenere for å holde roen og fokus på slutten der de omtalte utvisningene satte kampen i en unødvendige situasjon. Det som skiller omgangene og for vår del er vårt kollektive arbeid der hver enkelt tar ansvar for å gjøre hverandre gode – tusen takk gutter, det skal vi være stolt av!

    © 2018 Moss fotballklubb   - Web: karlsen-design