Fotballferie og feriefotball

Samme kristiansunder var forøvrig med på å slå ut Rosenborg i cupen. Tør jeg minne om at vi feirer et 25-årsjubileum i år?


 


Som de fleste kanskje har fått med seg kolliderer fotballferien med EM.. Den kommer litt ubeleilig dersom vi skal tro på rapportene om årsbeste mot Løv-Ham.


 


Ettersom verken Norge eller England er med i EM, er det mindre viktig for meg hvem som vinner og jeg går fra å være supporter til å være ”ekspert”. Selv om man er ”ekspert” er det fremdeles mye å lære når det gjelder taktikk, offsideregler m.m.


 


Ekspertkommentatoren på svensk tv4 kunne ganske kjapt fastslå at det første nederlandske målet ikke var offside. Den norske ”tv2-eksperten” (Semb) mente det var en gedigen tabbe av den svenske linjemannen. I motsetning til de norske linjemennene kvelden før som selvfølgelig hadde rett i alle sine offsideavgjørelser. Når ikke landslaget er kvalifisert, holder vi med den norske dommertrioen.


 


 Både 2-0 og 3-0 til Nederland kom på kontringer etter redning på streken. Van Basten ble geniforklart og Donadoni slaktet. En italiensk journalist mente det var den svarteste dagen i italiensk fotballhistorie. Det minner oss om hvor små marginene er mellom himmel og helvete og hvor lett det er å glemme tidligere historiske svarte øyeblikk.


 


Den hollandske taktikken funka. Polen og Russland, med hollandske trenere, mislyktes med en lignende dristig, offensiv spillestil. Kanskje dette er framtidas fotball?


 


Den gamle franske taktikken ”å holde tett i forsvar og håpe at Zidane skal finne på noe”, fungerer ikke lenger. Den greske søvnhypnosetaktikken var utspekulert, men er selvfølgelig håpløs mot disiplinerte og tålmodige svensker.


 


Når feriefotballen er over, ser jeg med forventning fram mot en høstsesong med festfotball.


Spillerstallen bør være mer enn god nok til opprykk i år.


 


Etter en litt frustrerende vårsesong har vi fremdeles heng på tredjeplassen. Odd og Start har som ventet fått en luke. Våre på forhånd antatt verste konkurrenter om den siste sikre opprykksplassen, Bryne og Sandefjord, starta sesongen svakt.


Begge lagene fikk et oppsving da de møtte Alta.


Som vi møter i første kamp etter ferien!


 


– Øivind Tandberg-Hanssen


 


Tandberg-Hanssen er politiker og gruppeleder for SV i Moss bystyre, men er også å se på mossekampene. Han er dessuten leder for utvalget SOK i Moss kommune.