Første seier på Høddvoll i morgen?

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Hødds lag består av spillere som André Nevstad, Fredrik Garshol og Eirik Hoset. Vi skal heller ikke glemme eks-mossingen Knut Hovel Heiaas. En slepen spiss med varemerket å gli forbi motspillere millimetere på innsiden av dødlinja. Det er ikke akkurat svake spillere som holder til i Ulsteinvik. Likevel har laget bare tatt 14 poeng på 23 kamper. Borte mot Sogndal stjal hjemmelaget med seg alle tre poengene, noe flatterende, sies det. Fortsatt kan Hødd ta 21 poeng, men det bør stoppe med 18…

Moss spiller sin 4. sesong i 1. divisjon og har aldri maktet å vinne på Høddvoll. Uavgjort 2-2 i 2003, tap 0-1 i 2004 og uavgjort 1-1 i 2005, er fasiten for oppgjørene siste årene. For at Moss skal få heng på midtpuljen i ligaen, bør helgens oppgjør gi tre poeng til bortelaget. Vi tenker med gru tilbake til 2004 da Moss drev sine egne supportere til vanvidd ved å utsette fornyet kontrakt til siste kamp i serien. Den type «rysare» ønskes ikke igjen i mosseleiren.

Jeg håper vi får se Steffen Lilleng (20) på banen søndag. Terrieren har slitt med å få tillit, men spilte en flott kamp mot Ås i 3. divisjon mandag kveld. Skal unggutten bli værende i Moss neste sesong, må han få mer spilletid på førstedivisjonsnivå snarest. Morten Bruun Jacobsen (18) har variert i prestasjonene sine, men fått tillit. Det er bra! Og som så ofte før: Nå må vi få se Steffen Nystrøm (22) score igjen, men det fordrer at mannen beveger seg uten ball såvel som MED ball. Så er det opp til medspillerne å finne rommene han er i. Ingen stopper han på fart.

Til sist gjelder det at alle i laget tror på egne ferdigheter. Treningene denne uka borger for bedre nivå på de elleve enn det vi har sett de siste kampene. Nå er det opp til spillerne å ta med seg denne «driven» til Ulsteinvik.
Lykke til, kællær!

Antatt lagoppstilling:
Erik Holtan, Fabien Vidalon, Jørgen Horn, Vidar Martinsen, Tommy Edvardsen, John Muiruri, Morten Bruun Jacobsen, John Andreas Husøy, Lars Øvrebø, Ben Wright og Steffen Nystrøm.