Første økt med gutta

Det er en utrolig sympatisk og trivelig forsterkning Moss Fotballklubb nå har sikret seg i Markus Ringberg. Og svensken virker også svært så fornøyd med å være tilbake i Østfold.

Helhetspakken avgjorde
– Etter at Moss Fotballklubb kontaktet meg for en overgang ble det en del diskusjoner innad i familien om hva vi skulle gjøre fremover. Vi hadde alle lyst til å komme oss videre etter fire år i Hamar. Vi trivdes veldig godt sist vi bodde i Østfold i den tiden da jeg spilte for FFK.

– Når jeg da ble forelagt kontraktsforslaget med å spille for MFK og muligheten for å fortsette karrieren som trener i samarbeid med Wang toppidrett etter at jeg legger opp som aktiv utøver, så falt valget på det. Både Mjällby og FFK var interessert i mine tjenester, men MFK trakk det lengste strået, smiler Ringberg.

Har mye å bidra med
– Jeg er vel mest kjent som en ledertype på banen hvor jeg liker å dirigere og styre litt ovenfor yngre spillere. Jeg leser selve spillet godt, samtidig som jeg leter etter andre løsninger som kan være avgjørende for resten av laget. Pasningspillet og mottaket av ballen er vel også en av mine gode egenskaper. Det blir vel forhåpentligvis noe scoringer fra meg på dødballer siden jeg kan være målfarlig inne i boksen.

Å finne flyten
– Vi er ikke verdensmestere selv om vi spilte en kanonbra bortekamp mot Alta. Det er nå vi må vise at vi kan prestere på et jevnt nivå i de neste kampene også. Det er viktig at vi står med begge beina på jorden og jobber godt sammen i hver eneste kamp for å plukke mest mulig poeng fremover. Klarer vi å være stabile nok er kvalik-plassene absolutt innenfor rekkevidde. Men akkurat nå er det kortere veg ned til nedrykkstreken som opp til topp 5, så vi må ta én kamp av gangen og fokusere på å jobbe hardt for hverandre.

Artikkelen fortsetter under bildet


Markus Ringberg kan vise seg å bli en meget viktig forsterkning for MFK fremover. Her er han på
sin første trening med sine nye lagkamerater på Melløs stadion. (Foto: Alvin Holm)

God følelse
– Det er ikke bare seieren borte mot Alta i seg selv som er god å ta med seg videre. Det er den behagelige følelsen av at vi klarte å spille hele kampen med fullstendig kontroll over Alta-væringene inne i Finnmarkshallen. Det er vanligvis en veldig vanskelig kamp for motstanderlaget, og å vinne den med 3-0 er meget sterkt. Det at vi var kyniske i spillet vårt varmet og er noe som vi har snakket om i ettertid. Nå tar vi den gode følelsen med oss videre utover i høstsesongen, avslutter Markus Ringberg som tydeligvis er glad for å være på plass i sin nye klubb.