Forsiktige Moss

ADECCOLIGAEN 2008


19. serierunde


Moss FK – Sogndal IL 1-1 (0-1)


Sted: Melløs stadion
Dato: 17.08.2008
Kl: 18.00


Målscorere:
0-1 Espen Olsen (34)
1-1 Lars Øvrebø (53)

Dommer:
Tom Harald Hagen, Grue

Gule kort:
Piotr Lewjevski, SIL (37)
Lukas Nadolski, SIL (56)

Startellever Moss (4-4-1-1): 
Bengt Andersson – Tommy Edvardsen, Fabien Vidalon, Daniel Reinoso Herrera, Marius Gjestrumbakken, Amin Askar (John Muiruri i 4 min), Lars Øvrebø, Vladan Grujic, Mahmoud El Haj (Einar Kalsæg i 15 min), Bjørnar Johannessen (Jonas Krogstad i 9 min), Kenneth Kvalheim

———————————————————————————————————————–


Løpssterke Lars Øvrebø rev og slet på midten i dag, som vi har sett ham gjøre i mange oppgjør i årets sesong. Sett fra tribunen banens ener, tross en downperiode i annen omgang. Scoringen på corner viste at dette ikke var tilfeldig. Formasjonen 4-4-1-1 fungerte derimot ikke spesielt godt med Bjørn Johannessen i rollen bak Kenneth Kvalheim. Dessuten la Sogndal raskt ned to spillere foran egne stoppere.


Her stanger Lars Øvrebø inn utligningsmålet 1-1 mot Sogndal og redder dermed
et viktig poeng for MFK. Assist var Tommy Edvardsen på en corner.

                                            


Til tross for at lagene delte poengene, var Moss spillemessig dominerende i det meste av kampen. Men det gikk for sent i dag. Midbanen holdt for lenge på ballen og tok for mange æresrunder. Siden Sogndal allerede falt av med seks mann, ble farten i angrepene viktigste våpen. Det skjedde bare unntaksvis.


Angrepene til Moss var likevel skarpere enn Sogndal sine, og burde gitt uttelling på skuddforsøkene som sneiet treverket ved en rekke anledninger. Det ble kriget i sekstenmeteren, men det kom alltid en tupp ut fra et Sogndalbein. Rådville mossinger slet med å trenge igjennom en mur av sogndølinger, som lå kompakt og etablert. Bak slet Vidalon og Reinoso med kjemien og glapp tidvis markeringene, som ved scoringen. Forsvarsspillet har likevel mer struktur enn vi så mot Haugesund og Sandnes/Ulf. Prisen vi betaler virker å være tammere angrep. Og her relateres vurderingen til at vi spilte på eget gress.


        Kenneth Kvalheim kom ikke på scoringslisten i denne kampen heller


John «Mo» Muiruri burde nok fått en omgang i dag. Bjørn Johannessen er i lavkonjunktur og burde få slippe før. Det tuvlet seg til for den vanligvis viktige spilleren Moss hentet fra naborivalen i Særp. Dermed ble vi aldri farlige gjennom midtsonen. Når kantene heller ikke fikk slått inn fra siden som vi har blitt vant med denne sesongen, ble også giftige Kenneth Kvalheim lett bytte for svære stoppere fra Sogndal. Det endte med pumping av ball inn i sekstenmeteren. Lite heldig valg mot et lag som Sogndal.


John «Mo» Muiruri kom innpå fire minutter før ordinær tid, men hvorfor fikk han ikke
komme innpå tidligere, spør vi…


Dermed har kællane pådratt seg for mange poengtap til å konkurrere skarpt med Notodden og Hønefoss. Lagene fra Telemark og Buskerud har en tendens til å avgjøre oppgjørene til sin fordel. Det er for tiden forskjellen mellom Moss og disse to lagene. Neste helg reiser Moss til Notodden og skal prestere på toppnivå for å hente hjem tre poeng. Men husk: Moss er sammen med Odd og Start det laget som har tapt færrest kamper. Og er ikke Moss et godt bortelag nå…?


Best i dag var utvilsomt Lars Øvrebø, Amin Askar i første omgang og venstreback Marius Gjestrumbakken; sistnevnte som er angrepsvillig og sågar avsluttet to ganger med skudd det luktet svidd av.


                                                   (mossfk.no)
                                                Foto: Alvin Holm