For en forvandling !

Kampfakta Moss FK – Sandefjord Fotball 3-1 (2-1)
Tilskuere: 2191
Dommer: Øyvind Alapnes


Mål:
0 – 1: Erik Mjelde (3 min), målgivende pasning: Samuel Isaksen
1 – 1: Bjørnar Johannessen (37 min), målgivende pasning: Jon André Fredriksen
2 – 1: Kenneth Kvalheim (45 min), målgivende pasning: Mahmoud El Haj
3 – 1: Mahmoud El Haj (61 min), målgivende pasning: Marius Gjestrumsbakken


Kort:
Gule: Alexander Gabrielsen (Sandefjord), Fredrik Kjølner (Sandefjord), Espen Nystuen (Sandefjord), Malick Mane (Sandefjord)
Røde: Malick Mane (Sandefjord)


Sandefjord sjokkåpnet! Et vakkert mål til Sandefjord før publikum hadde kommet på plassene sine satte en støkk i både spillere og de nesten 2200 på tribunene. 1-0 kom ut av intet, med et mosselag i ubalanse en stakket stund. Da ble det stille blant mossefansen. Men pussig nok la vestfoldingene seg mer og mer bakpå, til tross for en syltynn ledelse tidlig i kampen. For fra midt i omgangen eide Moss kampen. Fra å spille seg ut fra femmeteren, slo Moss etterhvert mer langt og fikk løst opp i trykket tre agressive spisser la på Moss. Taktikken hos Sandefjord var tydelig klar: Hindre Moss i å spille seg ut. Denne gang løste trenerbenken dette elegant og ga tydeligvis et signal før kampen om å omstille seg.


Så kom Moss… Og var Sandefjords mål vakkert, var Bjørnar Johannessens løp og heading i mål av høy klasse. En ellers smårusten Jon André Fredriksen la en lekker «bananpasning» bak forsvaret til Sandefjord. Et herlig mål! 1-1! Kampen var snudd og Sandefjord ble temmet. Fortsatt ballbesittende og teknisk gode, men fant ikke tilbake til den gode starten for mossingene løp mye i denne kampen og stresset bortelaget til å gjøre feil. Husøy og Johannessen imponerte med sine løp og bonusen ble utbetalt like før pause. Ledermålet kom etter et angrep tatt rett ut av læreboka. Oppskrift? Rask ball ut til høyre, innlegg fra siden bak forsvaret til Sandefjord og en dukk-opp-spiss. Kenneth Kvalheim som lukter scoring som en tollhund snuser opp forbudte stoffer, var der han skulle og banket inn 2-1! Glemt var da flere brente sjanser fra lagkameratene en stund tidligere i omgangen da den satt! 


Bare Moss. Etter pause fortsatte Moss trykket. Løpsvillige og med en helt annen innstilling enn de foregående oppgjørene. Det ga resultater! Når så Sandefjord fikk en spiller utvist for slag mot Fabien Vidalon (som holdt hodet helt kaldt!), var mye av løpet kjørt for vestfoldingene. Sekunder etter at bortelagets utviste forsvant i garderoben, lå ballen i nota bak Sandefjorkeeperen.  En presis langpasning ble elegant fisket ned av Mahmoud El Haj, og alene med bortelagets stopper, rykket han seg fri og dundret ballen i nettet. Vakkert! 3-1 !


Alltids noe å rette på. Så da var det bare fryd og gammen? 3-1 er sterkt over et antatt topplag. Moss skulle faktisk ha vunnet med et par mål til. Likevel tas det litt for mange feil valg av enkeltspillere. Dette kan være lurt å trene vekk når valgene blir mer avgjørende enn i denne kampen. Like fullt vinner Moss etter solid spill og innsats. Dét kan ingen ta fra kællane i dag !


Best synes vi Daniel Reinoso var på et jevnt godt mosselag. Hakket bak stopperen gir vi mer enn godkjent til Bjørnar Johannessen og John Andreas Husøy.