– Flaut !

Av: Brynjel Johnsen (brynjel.johnsen@mossfk.no)& Eystein Simonsen (eystein@mossfk.no)

Østfoldhallen
Søndag 12.2.2006
Startoppstilling:
Heier, Skogmo, Martinsen, Haraldsen, Edvardsen,
Moen, Jacobsen, Michelsen, Fredriksen, «Mo»,
Nystrøm
Benyttede reserver:
«Hovel», Krogstad, Lilleng, Forsberg, Kristiansen

Sparta Sarpsborg – Moss FK 3-0 (2-0)

Mål:
1-0 20.min
2-0 41. min
3-0 85. min

Assistenttrener Rune Tangen var ikke nådig mot sine egne etter kampen.
– Det var kollektiv svikt, fra start til mål, sa en lettere oppgitt Tangen til mossfk.no på vei til garderoben.
– Dette var flaut! Vi ble alt for stillestående og omstendelige og skapte ingenting. Vi fant ikke rytmen og ga bort målene, mente Tangen, og måtte vedgå at Spartas styrke var godt kjent på forhånd.

Og fra tribunen kan mossfk.no bekrefte at laget ikke hang sammen, aldri ble farlige og lot motstanderne slippe for lett til på kantene. Etter en oppkavet start fra begge lagene, fant til slutt Sparta de hullene i mosse-laget som skulle til for å sette «kællane» på store prøver. Ofte på raske overganger, der to store spisser gjorde det svært vanskelige for fireren bak. Bedre ble det ikke med markeringssvikt på dødballer og innlegg. De to første målene kom nettopp av den grunn.

Moss fikk satt laget noe bedre i andre omgang, men produserte dessverre ingenting. Vi noterte 3 skudd på mål over to omganger. En sjelden gang satt kombinasjonene mellom Tor Erik Moen og John «Mo» Muiruri i første omgang.

mossfk.no snakket med en svært skuffet Anders Juliussen like etter kampslutt. Han kunne fortelle om et tafatt mosselag der ingen gikk foran og tok tak i kampen.
– Kampen ble preget av at Moss valgte vanskelige løsninger, og da gikk det som det gikk!

I denne kampen manglet aggressiviteten, viljen og lysten til å spille underholdende. Rune Tangen er ikke villig til å gi noen av spillerne godkjent etter kampen, men regner med at laget finner seg selv når en ellever settes mot neste helg.
Førstkommende søndag gjester mossingene Plankebyen igjen og møter erkefienden Fredrikstad FK. Da må det andre boller til. Selv med FFKs underdog-stempel…