Flau storsmell

Junior interkrets, serierunde

MFK jr – Ull/Kisa jr 1-4 (1-1)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 17.08.2006
Mål: Hansi x 1

Der vi har vært gode og hatt en progressiv utvikling i å være tett bak og omsette sjanser forover var vi udyktige i denne kampen – ikke uheldige…for med så mange store sjanser er det ikke «stang ut», men dessverre dagen da nesten samtlige spillere ikke var dyktige nok i avgjørende situasjoner.

Kampen startet med markert overtak til oss. Men vi så allerede i første kontring til Ull/Kisa at vi mistet konsentrasjon bakover, og de komme nesten igjennom alene mot Eikum. Etter kun 10 minutter kom vi bak etter et par dødballer på vår halvdel. Resten av omgangen jaget vi utlikningen med mange gode angrep. 10 minutter før pause lyktes vi da Hansi dukket opp på motsatt og pirket ballen i mål. Etter utlinkningen hadde vi flere gode muligheter som vi sløste på en forunderlig måte.

Andre omgang var mye lik første. Men midtveis i omgangen lager vi et håpløst straffespark der ballen går inn til keeper men armbruk 10 meter fra situasjonen blir registrert. Vårt ukonsentrerte forsvarspill ga 1-3 på bortelagets neste angrep 10 minutter før slutt. På overtid løp de gjennom på en klassisk situasjon der vår midtstopper går ut til midten for å sette offside og spissen deres løper inn. Når «linja» ikke traff og med manglende offensiv markering i utgangspunktet ordnet Ull/Kisa enkelt 1-4. I mellom disse scoringene hadde vi som nevnt alle typer avslutningsituasjoner…å beskrive sjanse for sjanse vil utvikle skrivekrampe. Uansett virket det som vi kunne spilt til midnatt uten å lyktes – det ville trolig bare gagnet bortelaget som sikkert hadde fått et par til da 😉 Noe flatterende resultat kan man si, men når vi mister konsentrasjon og struktur defensivt som et resultatet av vår offensive iver der det tilsynelatende virker enkelt å kunne lykkes får vi som fortjent. Dette har vi vært gode på i de seneste kampene, og forhåpentligvis blir dette en vekker som gir oss nyttig læring og erfaring i vår ellers gode utvikling.

Det er liten trøst i at vi hadde spillemessig overtak i 90 minutter, men vi skal ta med det positive at vi har mange gode angrep og trykk i spillet. Undertegnede må også ta sin del av å kunne virke stressende i å mase for mye tempo i spillet som kanskje gjorde spillerne stressete i avslutningsituasjonene. Som den utviklingsgruppen vi er tar vi alle lærdom av denne kampen…og akter å komme sterkt tilbake.

«Back to basic»

Hilsen,
Joakim Mensen