– Fire fantastiske år!

Av Eystein Simonsen

– Det er et liv etter fotballen, og når man får et slikt flott tilbud fra en av Norges beste eiendomsutviklere (FG Eiendom, red. bemerket), blir det vanskelig å si nei, innrømmer Mikkel. Han var ferdig utdannet diplomøkonom for ti år siden, og ønsker å bryne hodet sitt på flere områder enn dype returløp og smarte taklinger.
– Stillingen jeg skal inn i passer meg perfekt, både med tanke på utdannelsen og framtida. Nå har jeg lekt med kula siden guttedagene, så nå er det på tide å bruke hodet til andre ting enn fotball.

Men lei fotball er Mikkel ikke, forsikrer han:
– Nei, nei! Jeg har flere gode år igjen på banen, men nå får jeg en kjempefin kombi med jobb og fotball som jeg ikke kunne takke nei til, sier Mikkel, og legger raskt til at målet var å rykke opp med Moss og spille Tippeligafotball:
– Jeg hadde kontrakt ut 2008, og så for meg å spille Tippeligafotball på Nye Melløs etter det. Men slik ble det ikke. Kristiansund BK får nå nyte godt av kællens tjenester framover.

Christian Michelsen oppsummerer de fire årene som fire fantastiske år og mange gode øyeblikk. Han kan ikke få fullrost klubben nok når vi kommer inn på miljøet.


– Hvilke inntrykk sitter du igjen med etter fire år i Moss?

– Det er masse flotte folk både i klubben og byen her, og fantastiske fans som har betydd veldig mye for oss på banen. Kråkevingen har vært avgjørende for oss som den tolvte mann når vi har gått på banen, skryter Mikkel.
-Som mot Tromsdalen?
– Mot Tromsdalen kunne vi tapt, men Kråkevingen fortsatte sin støtte i en kamp det buttet. Så de har betydd mye for oss, roser kapteinen.
Mikkel gir seg ikke med det, og framhever klubbens håndtering av spillerne som seriøs og støttende.

Spesielt er han glad for den behandlingen klubben ga hans søknad om å bli løst fra kontrakten ett år før tiden.

– Ingen kjepper i hjulene?
– Nei, Moss har opptrådt profesjonelt og satt meg i fokus. De viste forståelse for min situasjon og satte sine behov til side.

– Sportslig sett for din del, hva er analysen etter fire år?
– Det har gått opp og ned for meg som det har det for laget. Min beste sesong var utvilsomt sesongen vi nesten rykket opp (2005, red. bemerket). Men som lag har vi egentlig vært like gode i år. Vi har bare oss selv å skylde på for at vi ikke kom enda høyere opp denne sesongen, vedgår Mikkel, og finner sitt beste mosseminne i ”arkivet” fra året før:

– Det er kampen mot Aalesund. En kamp vi måtte vinne og andre måtte tape for at vi ikke skulle rykke ned. Det framstår som et sterk, positivt minne å vinne den kampen!


– Hva med Moss nå uten Christian Michelsen?

– Toget i fotball-Norge går nå. Det skjer enormt mye, og Moss må følge med på det som skjer slik at laget kommer tilbake til det gode selskap hvor det hører hjemme, formaner Mikkel fra sin hjemby Kristiansund, vel vitende om at han vil savne byen Moss, menneskene og kællane.

Christian Michelsen er en kjernekar som har vært til låns. mossfk.no takker for tjenestene han har levert gjennom fire år og roser Kristiansund Ballklubb for kuppet de gjorde en novemberdag 2007.