Finne rette sporet

Av: Redaktør Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Bryne har planlagt seier på Melløs i morgen. Det står å lese på hjemmesiden deres. Etter en knapp seier mot Sogndal, ønsker laget nå å gjenta fjorårsbedriften. Bryne tapte oppløpet for et mye bedre Odd, etter å ha kapret den litt ugne tredjeplassen i Addeccoligaen. Tilbake i denne, sliter Bryne med å innfri. Å tape åpningskampen mot ofte nedrykkstruede Løv Ham, tyder ikke bra.

Men vi skal ikke si noe. Som en outsider etter en glimrende oppkjøring i vinter, fikk vi mageplasket på Aker stadion. 3-0 er utklassing, og til dels stygge sifre. Så er spørsmålet om det er fordi Molde er gode eller Moss er svake. Ofte er det vel en kombinasjon. Så langt har vi sanket like mange – eller få – poeng som på samme tid i fjor. Vinner vi i morgen, gir det en bedre start enn i fjor.

Moss ”må” nemlig vinne mot Bryne hjemme for å bevise at vi vil spise kirsebær med de store. Vi sliter imidlertid med å se at Moss blir særlig farlige utover dødballer når vi analyserer Molde-kampen. Vi savner enkeltmannsprestasjoner som setter farge på kampene, og som truer motstanderne. At man treffer med pasninger. I Molde traff eksempelvis ikke unge Steffen Nystrøm på noen av innleggene han la. Ferdigheter er med på å avgjøre kamper, og presisjon i spillet når man først er på motstandernes halvdel, er ofte forskjellen på om ballen går i mål eller utenfor. Vi håper talentet treffer i morgen, og at pasningene i laget ellers – sitter !

Kaptein Christian Michelsen legger eget hode på blokka når han skryter av Morten Jacobsen i byens lokalaviser. For det er unektelige like før disse to bør skifte plass. At rutinen alltid skal vinne over fremadstormende, unge talenter ved laguttak, er vi ikke udelt enige i. Michelsen slet i hele fjor og bør få press for å yte. Han besitter etter vårt syn en svært sentral plass på banen. Den bør besettes av den til enhver tid beste egnede. Vi er ikke lenger sikker på at Jacobsen bør starte på benken. Der blir man heller ikke en rutinert spiller.

Vi skal ikke svartmale. Til det er det for tidlig. I morgen er vi igjen på tribunene. Like håpefulle. Like entusiastiske. Glemt er Molde-kampen, og vi øyner fortsatt mulighetene til å klyve opp i øverste femmer. Da må vi finne det rette sporet, og i morgen kan det godt skje. For gresset er enda grønnere nå enn 8. april. Det pleier kællane å trives med på Melløs.

Og kællær: Slipp dere løs! Lykke til!