FFK bør bli i Tippeligaen

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)

Forståelig nok. Simen Brenne vet hva det vil si å spille på nestebeste nivå. Det er en fryktelig liga på mange måter. Mange lag, og mange nedrykksplasser. Opprykkslagene tenker ofte overlevelse og de resterende tenker gjerne å komme seg vekk fra den ”sumpa” nest øverste serie er. På mange måter er det mye verre å være i Adeccoligaen enn i eliteserien.

Spillemessig har det utviklet seg en lite attraktiv form – både for spillere og publikum. Det er nesten så man kan si at det er bedre å kjempe i nedre sjikt av Tippeligaen enn å stabilisere seg på øvre sjikt i Adeccoliagen. «Kælking» er utbredt, og formasjonene blir deretter. Og det handler om penger og hegemoni. Og oppmerksomhet.

FFK har satset enormt med penger i nytt stadionanlegg med tilhørende fasiliteter. Klubben har satset som om det blir spilt internasjonal fotball på ”Værste” neste år. Spillere er hentet inn fra nordiske og andre europeiske klubber. Fotballen i Østfold er fortsatt på tabloid-menyen fordi FFK spiller Tippeligafotball. Klubben tiltrekker seg mange talenter som får prøve seg på treningene. Samtidig siger det inn spillere til nivåene under når FFK ikke kan tilby plass.

Østfold ser ut til å ha en svært god bredde og besitte en gullgruve av talenter. Ikke nok med det. Til nå har Østfold som eneste fylke utenom Oslo – hatt 2 Adeccoligalag og ett Tippeligalag.

Vi har allerede en stamme av nest beste elitespillere i Moss. Jonas Krogstad, Christian Michelsen, Tommy Edvardsen og John Muiruri er et knippe av dem. Jon André Fredriksen er et talent fostret fra bunnen av og viser hva som er mulig å bygge rundt en stamme. Vi tror det er flere av hans kaliber rundt om i fylket.

Det blir derfor spennende å følge med Joakim Mensen. Han har nese for talenter, og blir nok å finne på ulike arenaer rundt om i Østfold, blant dem Fredrikstad stadion. Den mengden talentfulle spillere som tiltrekkes av et Tippeligalag i regionen, vil gi muligheter for lag som Moss FK, som har målsetting om opprykk. FFK har bare plass til 22 spillere…

Derfor bør erkefienden og de rødhvite fra Plankebyen helst ikke rykke ned. Skulle det likevel skje, er vi mossinger alltid i høyeste mentale beredskap for å bli det beste laget i fylket. Men det skjer etter alle solemerker ikke i 2007 ut fra helt naturlige forutsetninger.