Fest i én omgang ga femte strake seier !

Av: Eystein Simonsen(eystein@mossfk.no)
Foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Kampfakta

1. divisjon Menn 2007
09.09.07 kl. 16:00
Tilskuere: 1832

Mål

1-0 Bræmer (3)
2-0 Vidalon (8)

3-0 Bræmer (33)
3-1 Kvalheim (49)

Moss spilte ball i hatt med Notodden i første omgang, og laget fra Telemark ble gjort til statister. Herlige kombinasjoner og store sjanser, gjorde de første førtifem til en fest for publikum. Tre scoringer var alt for lite, og Notodden slapp billig unna etter en rekke fete sjanser for kællane.

1-0 kom etter bare 3 minutter og satte dermed en støkk i telemarkingene fra start av. En hardt slått corner fra Tommy Edvardsen stusset hodet til Jonas Krogstad, endte rett i bena til en giftig danske ved navn Simon Bræmer. Han gjorde ingen feil fra fem meter og smalt ballen utagbart bak NFKs gode keeper.

2-0 kom på nok et hjørnespark bare fem minutter senere. Hardt fra Edvardsen ut til en umarkert Fabien Vidalon som styrte ballen opp i nett-taket. Moss viser hvor farlige laget er på dødballer nok en gang!

Moss produserte mye i den neste halvtimen. Notodden ble spilt svake og ble løpende imellom et velspillende mosselag. Spesielt imponerte stopper Thømt Jensen med sin ro og igangsetting gjennom midtbaneleddet til Notodden.

3-0 kom etter en dobbelsjanse. Moss fyrte av et skudd som Notoddens keeper reddet mesterlig, men klarte aldri å hindre at Simon Bræmer igjen satte ballen i nota. Denne gang på returen, i knestående, headet Bræmer ballen vakkert over en allerede rystet keeper.

3-0 og overkjøring fram mot pause burde tilsi brakseier, men det stoppet helt opp for mossingene etter hvilen. Notodden tok over initiativet fra første spark, og
presset Moss bakover på banen. Moss så ut til bare å ville forsvare ledelsen, og hadde ikke de samme ambisjonene framover på banen som i første omgang.

Origi viste klasse ved to-tre anledninger, og var som en tiger etter avslutninger fra et hissig Notodden-lag. Moss på sin side hadde færre avslutninger, og virket slitne utover i annen omgang. 3-1 kom etter en feilvurdering av mossestopperne, da Kenneth Kvalheim så ut til å stå i offside. Det gjorde han ikke og satte ballen enkelt til siden for Origi i mossemålet. På det tidspunktet en fortjent redusering.

Tre minutter før slutt ble en Notodden-spiller dratt ned på femmeteren, i følge dommeren. Notodden ble tildelt straffespark, men Moss hadde stengene på sin side. Ballen føk ut fra stolperoten, og Moss kunne minutter senere gå seirende ut av oppgjøret.

Moss vant fortjent, selv om laget spillemessig falt flere hakk i annen omgang. Moss kan takke Origi for at Notodden ikke kom tilbake og reduserte mer enn én gang. Ved et par anledninger så vi ballen inne, men kenyaneren var i det umulige hjørnet.

Best i dag var Martin Thømt Jensen og tomålsscorer Simon Bræmer. Sistnevnte jobbet også hardt og spilte seg dermed inn i supporternes hjerter for godt etter dagens dyst.


Moss ligger nå bare 4 poeng bak Bodø Glimt og 6 poeng bak HamKam. Dette smaker det fugl av!