Ferdig i Moss Fotballklubb

Slutt etter over 30 år

– Jeg har ikke fått tilbud om noe ny kontrakt med klubben, ser meg derfor ferdig med min tid i Moss FK. Det kan også være at jeg gir meg helt med fotball. Noen tilbud har jeg fått, men det velger jeg å holde for meg selv.

– Det er selvfølgelig veldig vemodig at det nå er slutt etter over 30 år i klubben. Jeg har vært i klubben siden jeg var ti år gammel.

Cupmesterskap og seriemesterskap med MFK er de største merittene Tangen har fått vært en del av i sin imponerende lange fartstid i klubben.

Under kan dere lese og mimre noen år tilbake i tid!
________________________________________

1987

Dette er året Moss skulle skrive norsk fotballhistorie. Laget var i de fleste medier tippet et kortvarig opphold i den gjeveste divisjonen, men laget gikk raskt i tet på tabellen. Her ble laget liggende, men mot slutten av sesongen fikk Molde kontakt. To runder før slutt falt Moss ned på andre plass, men et Molde-tap i nest siste runde brakte kråkene i tet igjen. Den siste borte-kampen mot nettopp Romsdals-klubben ble derfor en ren seriefinale. Hjemmelaget presset hardt, men Nils Espen Eriksen spilte sitt livs kamp i MFK-buret. Carsten Bachke og Geir Henæs sikret med sine to scoringer seier 0-2, og Einar Jan Aas kunne motta pokalen som bevis på at klubben for første og hittil eneste gang var blitt norsk seriemester.

Jan Kristian Fjærestad ble toppscorer i 1. divisjon med sine 18 fulltreffere, og han ble også kåret til årets spiss.

 

Seriemestere for Moss ble:
Nils Espen Eriksen, Rune Tangen, Einar Jan Aas, Jan Kristian Fjærestad, Gunnar Gislasson, Gjermund Haugeneset, Erland Johnsen, Geir Henæs, Per Morten Haugen, Carsten Bachke, Ole Johnny Henriksen og Johnny Melbye.

1983
MFK’s juniorlag ble også Norgesmester ved å beseire Mosjøen IL med 3-2. Det var mellom 3.500 og 4.000 tilskuere på kampen som ble spilte i Mosjøen 9. oktober, og målene ble besørget av Andrè Niewlaat (2) og Bengt Olimb (1). Årets Norgesmestere er ; Per Arne Aasen, Per Gundersen, Erland Johnsen, Johnny Melbye, Rune Tangen, Bjørn Tore Karlsen, Bengt Olimb, Lasse Wang,  Andrè Niewlaat, Kenneth Syvertsen, Eirik Reinel og Trond Vidar Bjerke. Juniorlaget ble også kretsmestere dette året. 

Historien om MFK kan du lese her