– Fenomenal første omgang !

Tekst/foto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Kaptein Christian Michelsen ble man of the match med sin scoring og solide spill. En scoring vi vil huske en stund.

En sjelden vakker scoring av kapteinen?
– Jeg lukket øynene og håpte på det beste – he-he. Det er bare trøkke til og ikke være feig, for enten så går det eller så går det ikke i det hele tatt. Men i dag så gikk det!

– Hvordan vil du ellers beskrive kampen sett under ett?
– En meget bra første omgang der vi skaper en masse sjanser, men vi burde hatt scoret noen flere mål også. Vi er klart det beste laget fra avspark på ballen til og frem til pausen.

– Når det gjelder andre omgangen, så senker vi oss litt for mye ned, og vil kontrollere inn. Vi trenger ikke å brenne mer krutt enn nødvendig, nå som kampprogrammet er så tett som det er for tiden. Det er jo kamp allerede nå til søndag borte mot Kongsvinger på Gjemselund. Vi spilte ikke en god andre omgang, men vi må si oss veldig fornøyd med resultatet her i dag, forklarer Mikkel.

Geir Bakke roser målscorerne, men er ikke overrasket:
– Det er kjempegøy! Fantastisk at de treffer på den måten som de gjør. Amin Askar er jo en «trollmann» når han er i flyten. Det var jo faktisk helt bevisst det han prøvde på. Og Mikkel får ballen i en situasjon som han har vært i veldig mange ganger før. Han nøler ikke og klemmer til selv om han er på venstre. Den smeller jo inn på beste vis, og bedre kan det ikke gjøres!

– Ditt inntrykk av kampen?
– Det er jo helt fenomentalt hvordan de går ut i kampene og spiller med både ro og stor fart. De tør å angripe med ærgjerrighet og tøffhet i duellspillet. Skeid følger ikke med i svingene i det hele tatt!

Bakke mener kællane var nær ved flere anledninger, også i annen omgang. Men effektiviteten var ikke til stede:
– Det ble litt for mye ballføring. Vi slipper ballen litt for sent på noen av kontringene våre, men vi kan ikke begynne å lete etter feil nå, synes jeg. Vi får bare lade opp til neste match og ta med oss det positive fra denne kampen her og nyte seieren.

Moss har ikke avgitt ett eneste poeng på eget gress så langt i sesongen. Dette er litt snodig siden Moss er det eneste i de to øverste divisjonene som har fått til akkurat det. Og Moss har vel heller hatt hjemmekompleks enn bortekompleks så sent som i fjor. Bakke har ikke noe godt svar på hvorfor.

– Jeg vet i grunnen ikke hvorfor det er sånn, men det er vel den tryggheten med å gå ut på sin egen hjemmebane med fansen i ryggen. Og at vi har kommet inn i en stim der vi lykkes på hjemmebane, noe som gir en stor selvtillit. Men det er heller ikke noe automatikk at det går av seg selv. Det er steinhard jobbing i bunnen som gjør at vi har klart å nå dit vi er i dag.

En utfordring nå, er å ta flere bortepoeng, avslutter Geir Bakke.