Fem kjappe med Jarl André Storbæk, Nybergsund IL Trysil

Fem kjappe med Jarl André Storbæk, Nybergsund IL Trysil

Hovedtrener Jarl André Storbæk, Nybergsund IL Trysil (foto: Magnus Torp Antonsen)

 

Nybergsund IL Trysil har hatt en tøff start på årets sesong, og tapte sist helg 6-1 mot Asker. Lørdag møter de et Moss FK som har opparbeidet seg en god porsjon selvtillit etter å ha sanket ni av tolv mulige poeng siste fire serierunder.

Vi snakket med Jarl André Storbæk, hovedtrener i Nybergsund IL Trysil, noen dager før lagene møtes til kamp om seriepoeng i de dype skoger.

Hva er status med Nybergsund IL Trysil pr. juni 2018, Jarl André Storbæk?

– Vi har skiftet ut mye i stallen fra sist sesong. Budsjettet på spillertropp er senket betraktelig og vi satser på unge sultne spillere som vi ønsker å få opp å frem i fotballen. Har skiftet mye på laget igjennom vinteren for å holde alle spillerne kampklare for en lang sesong på et hyggelig nivå. Vi er unge og urutinerte, med en ambisiøs stil, så det kommer til å ta tid før vi klarer å dominere kamper slik vi ønsker. Samtidig må vi være flinke til å legge listen på riktig risikonivå, så vi plukker jevnt og trutt med poeng for å stå videre i ligaen.

Hvilken fotballfilosofi legger Nybergsund IL Trysil til grunn?

– Spillestilen er som beskrevet tidligere ambisiøs, der vi ønsker å utfordre med ball helt fra bak og fremover. Vi skal kunne sette opp 2vs1 og 3vs2 stort sett over hele banen. Så blir det ballførers valg å velge den løsningen som er det beste i den gitte situasjonen inn til kamp plan og spillestil. Ballfører skal alltid ha minimum to valg i lengderetning.

Hvilke forventninger har du på vegne av Nybergsund IL Trysil til årets sesong?

– Forventningene våre er å stå i ligaen når vi skriver november 2018. Vi er bevist på hvem vi er og hva vi er gode på. Hva som må forbedres jobber vi kontinuerlig med i treningshverdagen og ser frem til hver helg når vi kan dra på oss «sundet-drakta» og få lov til å vise hva vi kan.

Hvilke ambisjoner/mål har Nybergsund IL Trysil som lag i et lengre perspektiv?

– Ambisjoner/mål har vi satt i spillertroppen for sesongen. Dette er et av verktøyene vi bruker for å måle hvor vi står til enhver tid. I et lengre perspektiv, dreier det seg om å minimum være på nivå tre i Norge. Vi tar på oss ansvaret for å utvikle fotballspillere til å ta neste nivå, kan vi få solgt noen videre oppover er også dette en fjør i hatten for oss. Ser dette som en meget viktig del av det å flytte opp til Nybergsund, vi plikter å legge til rette for utvikling i et trygt miljø, der alt ligger til rette for å satse maksimalt på fotball. Denne sesongen har vi satt sammen en tropp med spiss ferdigheter i hver posisjon, har dobbel på de fleste posisjonene og en sunn konkurransesituasjon, der spillerne til enhver tid må være klare for kamp. I løpet av 18 måneder har vi solgt tre spillere, samtidig som vi har utviklet spillere som har tatt steget opp på OBOS-nivå.

Tipp resultatet for lørdagens kamp mellom Nybergsund IL Trysil – Moss FK?

– Liker ikke å tippe resultat på kamper, men etter den siste uken med tap 6-1 mot Asker, så er det i hvert fall en revansjesugen gjeng som stiller til kamp kl 16:00 lørdag for å ta tre poeng og komme á poeng med Moss.

– Jeg ønsker Moss FK velkommen til en jevn og tett kamp, avslutter den sympatiske hovedtreneren i Nybergsund IL Trysil, Jarl André Storbæk.