Fant roen på Melløs

Jevnlig tar David Ferguson turen til Norge og Melløs Stadion for å følge sitt favorittlag.


– It`s passion! It does not mather if we win or loose, sier han til mossfk.no


Han sitter på Øre Kro sammen med de øvrige MFK-supporterne. Denne gangen er han dog ikke alene. Med seg på turen har han tatt med sin bror John og kompisen Collin Stuart.


– Hver helg setter jeg meg ned foran PC`n og følger kampene over internett. Jeg er en ekte fan. Det eneste problemet jeg har hatt nå, er at dataen min har vært ødelagt de tre siste ukene, så jeg har ikke fått med meg så mye før jeg kom hit. Det er noe jeg må fikse fort, sier David.


Gul-sort i Skottland


Både han og Collin går rundt i hjembyen i Skottland med sine gule MFK-drakter.


– Det hender folk stopper oss på gaten og lurer på hva vi går med. Når vi forklarer at det er en norsk klubb sier alle enten Rosenborg eller Molde! Men, nei – det er Moss, sier vi stolt, ler David og Collin.


Collin, som er førstereisgutt, har store forventninger til oppgjøret mot Kongsvinger.


– Jeg har hørt Kongsvinger er bra, men vi vinner 3-0, sier han bestemt.


Petter smeller til med 4-0, mens David tror på en jevn kamp og tipper 3-2.


– Kongsvinger leder serien så dette blir tøft Collin, forklarer Petter etter å ha gått mer offensivt ut en sin skotske venn…


Saken fortsetter under bildetFOTOS: Viktig å forevige besøket i Moss. Collin tar bilder av David Ferguson (til venstre) og mossingen Petter Aas.


Spilt inn egen Mossesang


David er faktisk en så ihuga supporter at han har vært i studio og spilt inn en egenkomponert Mossesang – Follow The Crows.


– Sangen handler om konvensjonsgården, Mosselukta og hatet til FFK. Det er en virkelig lidenskapelig låt, kommenterer Petter Aas.


I fjor fikk David med seg både 4-0-seieren over Start og en iskald 16. mai-kamp. Selvfølgelig iført kilt. Og på Melløs er det som kjent kaldt.


Saken fortsetter under bildetFELLES INTERESSER: Det er det ingen tvil om at de skotske supporterne har sammen med Kråkevingen.


– Vi er jo fra Skottland. Vi tåler det. Dessuten varmer kilten bra nok, mener David, som legger til at det er sant det man sier om skotter og kilt.


– This is the real deal!


Real deal eller ei – sannheten er at med David på tribunen, så taper ikke Moss. I fjor var han her på 16. mai og så Moss slå Nybergsund. Han var også på tribunen da vi møtte Start og vant 4-0 på høsten. Dessverre slo ikke dette inn mot Kongsvinger….

Bilder av våre skotske venner:Endelig på plass på favorittarenaen – MelløsPØLSE I VAFFEL: Er obligatorisk kost.NOE SKEPTISK: Men ned skulle pølsa.

SUVERNIR: Hvor mange skotter kan gå rundt med denne i hjemlandet???


 READY: John Ferguson var i strålende humør – før kampen….NAM NAM….


 


 
TRUBADUREN: Lasse Dahl lærer opp Collin Stuart i MFK-låter.


 FØRSTEREIS: Collin Stuart var på sin første MFK-kamp.SANGFUGL: David Ferguson sang høyt på kroa, han synger også høyt i Skottland, hvor han har spilt inn en egen MFK-låt.


Alle foto: Espen T