Magnus (18) scoret i debuten

Magnus (18) scoret i debuten

(Moss FK-Egersunds 6-2) Nysignerte Magnus Fagernes (18) fikk tillit fra start og scoret i sin første kamp for MFK. Og for en seier det ble!

Egersunds måtte tåle favorittstempelet før kampen, både på grunn av bedre tabellplassering og på grunn av sin meget solide form. Men på Melløs gikk det ikke veien for de tilreisende, selv om det var de som kom best i gang.

Egersunds tok føringen etter 14 minutter. Angrepsspilleren Markus Naglestad fyrte av fra distanse og ballen havnet helt nede i hjørnet. Men jubelen ble kortvarig. Kun fem minutter senere headet Thomas Klaussen inn utligningen på et hjørnespark og så sørget samme mann for å sende MFK i ledelsen i det 29. spilleminutt.

I det 43. minutt var Egersunds-forsvarer Kim-Robert Nyborg uheldig og scoret selvmål. Det førte til at mossingene kunne gå i garderoben med en herlig 3-1-ledelse.

Mer moro

Det skulle virkelig bli en målrik aften på Melløs stadion. Kun tre minutter ut i 2. omgang var Alagie Sanyang frampå. Han kom på et perfekt løp og avsluttet fra skrått hold innenfor sekstenmeteren. Ballen havnet i nettet og Moss ledet hele 4-1 innledningsvis i omgangen.

Bortelagets Kevin Jablinski fikk sitt andre gule kort i det 56. spilleminutt og ble sendt av banen. Egersunds måtte fullføre kampen i undertall og det skulle vise seg å bli vanskelig. Selv om de fikk en redusering (4-2) etter timen spilt, ble det aldri spennende.

Etter 62 minutter økte MFKs debutant, Magnus Fagernes, til 5-2 og til slutt avrundet Christoffer Skårn scoringsfesten med 6-2-målet. Det ble med andre ord en kanonstart på høsten for MFKs del.

Les kampfakta her.

Herlig opplevelse

Magnus Fagernes var i hundre etter matchen i mossetrøya.

– Etter det første baklengsmålet var det bare moro. Det ble fyr i teltet og en ordentlig krigekamp, sa han med et smil og fortsatte:

– Det var en ekstrem lettelse å score. Jeg vet jo at ingen forventet at jeg skulle gjøre det, men jeg forventet det selv. Da var det deilig, innrømmet han.

Se tabellen her.

Neste kamp for Moss er borte mot Kvik Halden 18. august.