Er fortsatt ubeseiret

Tekst/arkivfoto: Alvin Holm (alvin@mossfk.no)

Junior elite: Moss – Follo 2-1 (1-0)

Sted: Melløs kunstgressbane
Dato: 20.02.2008

Målscorere:
1-0, Martin Reinholdsen
1-1, ukjent
2-1, Mats Karlsen

Moss FK stilte med følgende elleve:
Anders Pedersen, Jørgen Skifterud (Bruno 35 min), Mats Kaxrud, Bjørn Erik Dørre (Anders Sætra 5 min), Øystein Jacobsen, Anders Hegglund (K), Mats Stolinski (Mats Lindqvist 25 min), Martin Reinholdsen (Collins 35 min), Alexander Bache (Mats Karlsen 25 min), Vegard Edelsten, Ali Ahmed.

Moss Fks juniorgutter dro i land nok en seier etter stram defensiv organisering og et par fantastiske langskudd. Fokus på defensiv organisering på trening gjør at vi i nok en kamp slipper motstanderen lite til.

1.omg
Fokusområdet til denne kampen var stram defensiv organisering, samt utnytte overganger med kloke valg og presisjon. Vi lykkes meget bra defensivt. Follo slippes nesten ikke til i det hele tatt, og guttene har full kontroll over det som kommer. Offensivt er vi ikke helt fornøyd enda, men vi ser tydlig fremskritt i kamp for kamp. Nøyaktighet, samhandling og valg fremover må vi forbedre frem mot seriestart. Omgangens store øyeblikk er Martin Reinholdsens skudd fra ca 40 meter. Han får ballen og drar i vei et kjempeskudd som dupper over Follo-keeperen. Har vi allerede sett årets mål på Melløs?

2.omg
Vi fortsetter som i første omgang med god organisering og gutter som går i krigen. Follo slippes fortsatt ikke til noe særlig, og totalt i kampen telles kun fire skudd på mål fra deres side. Likevel får de en utligning på noe som så ut til å være en klar offside. Dessverre ser vi ikke det godt nok fra sidelinjen, men den så svært mistenkelig ut. Etter scoringen etablerer Follo et lite overtak, men vi klarer å ri av. Etter en liten stund presenterer vår nye spiller fra Råde seg. Mats Karlsen, som forøvrig er sønn av den gamle mossetreneren Viggo Karlsen, han får ballen fra stopper Mats Kaxrud og drar seg flott forbi et par Follo-spillere før han fyrer av og setter ballen klistret nede i hjørnet fra ca. 20 meter. Etter dette er det ikke så mye mer som skjer, og guttene kontrollerer inn en 2-1 seier til kråkene.

Alt i alt spiller vi en bedre kamp enn mot Fredrikstad i forrige uke. Vi tok med oss den stramme organiseringen, og vi så en progresjon i den offensive delen av spillet. Likevel er det mange områder vi må jobbe med frem mot seriestarten mot Lillestrøm 15. mars.

Mvh
Jonne og Lars

Neste kamp junior-eliteguttene er i aksjon, er rekruttkampen mot Rygges a-lag mandag 25 februar klokken 18.00 på Melløs Kunstgressbane.