Engedal så rødt

At han kommer fra tykkeste bibelbeltet er ingen hindring for MFK-stopperen å få ut litt aggresjon. Tidligere denne uken var han på golftur i Sverige, og der fikk blant andre Frode Andresen oppleve en ny side av sørlendingen.


– Vi som jobber med ham ser jo på ham som en sindig og rolig person – slik alle på Sørlandet er. Men på golfbanen viser han en helt annen side av seg selv. Da kommer temperamentet frem, forteller Frode Andresen.


– Dette er historien om ei fjær som ble til ti høns, kommenterer Engedal selv – vel vitende om hva som kommer…


– Det er greit at golf er nasjonalsporten i Sverige. Men jeg var faktisk ikke klar over at golfkøller vokste på trær. De gjør i alle fall det nå, etter at Lars Martin har plantet litt der borte, ler Andresen.


Bommet på ballen


Først benektet Lars Martin i det hele tatt å ha blitt litt forbanna på golfbanen. Men etter å ha tenkt seg litt om, kommer innrømmelsen.


– Jeg bommet litt på ballen. Det var ikke det første dårlige slaget jeg hadde hatt den dagen. Det var godt vi var i Sverige, for jeg hadde vel blitt kastet bort på en norsk bane, ler han.


I følge ryktene sies det at det berømte «svarteteppet» kom til Engedal, og dermed fløy golfkøllene hans opp i nærmeste tre.


– Det var et kontrollert kast! Jeg var ikke sinssyk i øyeblikket. Måtte bare få ut litt aggresjon!


– Etter at jeg hørte historien ble jeg rett og slett sjokkert! Han burde kastes ut fra banen. Utestenges for livstid, kommenterer en vantro Einar Kalsæg som er tydelig opprørt over Engedals oppførsel…


Kastet ut tidligere?


Utbruddet i Sverige er ikke det første gjennom tidene, skal man tro Lars Martins golf-kompiser.


– Jeg vet ikke om det var et svakt øyeblikk, men humøret var ganske labert mot slutten av dagen. Lars Martin innrømmet faktisk at han var blitt bortvist fra en bane på Sørlandet. Da kom smilene våre fort tilbake, ler Frode Andresen.


– Nei, det stemmer ikke, det avkrefter jeg med en gang. Jeg har aldri blitt kastet bort, påstår Engedal.


Og det heter jo at tvilen skal komme tiltalte til gode – men noen ganger kan det vel være greit å forhåndsdømme bare bitte litt….


– Men det skal sies, Lars Martin er en glimrende mann å ha med seg på golfbanen. Han er en humørspreder. Julle spurte blant annet om han ville sitte på i golf-bilen, men da var Lars Martin så irritert at han svarte: «Nei! Jeg trenger litt frisk luft»… Og da hadde han trasket rundt i fire timer på golfbanen, avslutter Frode Andresen.