– Endelig borteseier

Tekst og foto: Brynjel
Johnsen (brynjel.johnsen@mossfk.no)

ADECCOLIGAEN Seriekamp 8.runde:

Løv-Ham – Moss FK 0-3 (0-1)

0-1 Christian Michelsen, str (6 min)
0-2 John Muiruri (54 min)
0-3 Knut Hovel Heiaas, str (89 min)

Sted: Krohnsminde stadion

Dato: 21.05.2006
Kl. 18.00

Tilskuere: 547

Det var ventet et jevnt oppgjør på Krohnsminde. Løv-Ham har åpnet bra i år, mens Moss på sin side har slitt noe. Men det var Moss som åpnet denne kampen absolutt best. Etter bare 6 minutter ble Knut Hovel Heiaas spilt fint gjennom, men ble felt av Marius Solberg. Kaptein Christian Michelsen tok straffen og satte ballen knallhardt i mål. 0-1

Etter målet fortsatte Moss å presse Løv-Ham. I minuttene etter scoringen kunne både Alexander Forsberg og Amin Askar ha økt ledelsen, men det ble med sjansene. I steden kommer Løv-Ham til hektene og toppscorer i Adeccoligaen Ørjan Låstad satte mosseforsvaret på prøve ved et par anledninger.

Knut Hovel Heiaas jobbet bra gjennom hele kampen og kunne ha økt ledelsen etter ca en halv times spill. Først et langskudd som keeper Hollund ga retur på. Deretter kunne Heiaas ha satt returen i mål. Fabien Vidalon satte også Hollund på prøve, men langskuddet ble reddet.

Moss fortsatte å presse Løv-Ham, men det stod 0-1 til pause.

Løv-Ham presset på i åpningsminuttene av 2. omgang, men det var nok en gang Moss som skulle komme til scoring. Amin Askar lurte av halve Løv-Ham forsvaret og sendte avgårde en stikkball til John Muiruri, som alene med keeper enkelt satte ballen i mål. 0-2

Moss fikk store rom når de prøvde seg, og etter 70 minutter kunne Tommy Edvardsen ha økt ledelsen da han slo et innlegg som smalt i tverrliggeren. 20 cm lavere og den hadde gått inn.

Mot slutten av omgangen kom Knut Hovel Heiaas til nok en kjempesjanse, og ble nok en gang felt. Moss fikk straffe og Heiaas gikk frem for å ta den selv. Heiaas var sikker som banken og satte straffen pent nede i hjørnet. 0-3. Bare minutter senere kom kanskje dagens største sjanse. Krogstad spilte frem Heiaas som rundet keeper og skulle bare sette ballen inn i mål fra ca 10 meter. Men ballen fikk en ugrei sprett og Heiaas satte ballen utenfor. Løv-Ham fikk en scoring mot slutten, men den ble avblåst for offside. Moss vant en velfortjent seier i Bergen, og saker og ting ser mye mer positivt enn det gjorde for bare en uke siden.

Løv-Ham er kjent for å ligge lavt og kontre. Moss gikk ikke i fellen, men tok i stedet Løv-Ham på senga og brukte hjemmelagets taktikk. Moss var kjappe og gode, og spesielt Hovel var en skikkelig urokråke for Løv-Ham forsvaret gjennom hele kampen. Han sørget for to straffespark, og kunne ha scoret et par mål i tillegg. Laginnsatsen var også god, og vi ser fram til fortsettelsen allerede førstkommende torsdag på Melløs – da er det Hødd som skal få unngjelde.